Zonnige braderie lokt heel wat kooplustigen naar Waregem: “Veel nieuwe klanten ontmoet”

De Herfstshopping van Winkelen in Waregem – tijdens het Weekend van de Klant – en de verschillende marktjes en randanimatie lokten duizenden bezoekers naar het Waregemse stadscentrum. Ook bouwbeurs ‘Iedereen Bouwt’ van Unizo in de Expo bereikte haar doelpubliek.

De Waregemse handelaars en ondernemers pakten dit jaar opnieuw uit met een mooie en goedgevulde agenda tijdens de traditionele braderie. Alle zaken in Het Pand en in de centrumstraten voorzagen een extraatje voor de vele klanten. De uitbaters zijn tevreden met de opkomst.

“De braderie is natuurlijk niet meer te vergelijken met die van vroeger, maar dit weekend was het een groot succes. We hebben veel verkocht en heel wat nieuwe klanten ontmoet”, reageert de oudste van alle handelaars Frida Laconte.

Samen met haar dochter vormt ze de tandem achter Koffie Grymonprez in de Stormestraat. Frida vierde haar 65ste braderie. En dat op haar verjaardag, want zondag mocht ze maar liefst 85 kaarsjes uitblazen. Het interieur van de koffiewinkel werd voor de gelegenheid teruggekatapulteerd naar de jaren 60.

Naast kermisattracties en randanimatie stonden er nog enkele activiteiten op de agenda tijdens het koopjesweekend. Zo vind je nog de hele week het Fair Fashion Lab in de Stormestraat, De Kringloopwinkel opende iets verder een tijdelijke een pop-upwinkel. In de Stationsstraat kon je zaterdag in Stadscafé Den Hemel terecht voor de Ambachtsmarkt. Verschillende lokale ondernemers en hobbyisten stelden er hun producten en diensten voor.

Boerenmarkt

Op zondag werd het druk bij Dekeyzer keukens en interieur, waar de Boerenmarkt opnieuw plaatsvond. Tientallen hoeveproducenten, landbouwers, bakkers, traiteurs en horecamensen verwenden er de vele klanten met allerlei lekkers. Zondag werd er op de Markt ook een antiek- en rommelmarkt georganiseerd.

In de Expo kon je met bouw- of verbouwplannen terecht bij de 53 standhouders van Iedereen Bouwt, georganiseerd door Unizo Waregem. “Het was enorm gezellig, de deelnemende bedrijven reageren erg positief op de nieuwe look en feel”, vertelt voorzitter van de bouwbeurs Frederic Windels. “Het viel op dat er veel bezoekers bouwplannen hebben en bewust op zoek gingen naar bepaalde standhouders. We hebben ons doelpubliek dus zeker bereikt.”

Kunstwerk

Wie een bezoek aan een handelaar combineerde met de bouwbeurs maakte bovendien kans op een een waardebon van het gloednieuwe Hotel T of een kunstwerk van Denis De Gloire ter waarde van 1.800 euro. De winnaars worden binnenkort bekendgemaakt.

The post Zonnige braderie lokt heel wat kooplustigen naar Waregem: “Veel nieuwe klanten ontmoet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »