Wordt een van deze West-Vlamingen De Slimste Mens Ter Wereld?

De Oostendenaars Manu Van Acker en Guga Baúl, Charlie Dewulf uit Menen, Annelien Coorevits uit Wevelgem en Jade Mintjens, die sinds kort in Kortrijk woont, zullen dit 21ste seizoen strijden voor de titel van De Slimste Mens Ter Wereld. In totaal zijn er 34 kandidaten, die het onder begeleiding van presentator Erik Van Looy tegen elkaar zullen opnemen.

Stand-up comedian en actrice Jade Mintjens (24) was de allereerste kandidate, die Erik Van Looy eind januari al bekend maakte voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld. Jade is oorspronkelijk afkomstig uit het Antwerpse Turnhout, maar woont sinds kort in Kortrijk. Vorig jaar stond Jade met haar allereerste persoonlijke zaalshow ‘Bedankt om te komen’ op de planken. Het grote publiek kent haar wellicht als sidekick van ‘De Ideale Wereld’, waar ze op de redactie meeschreef én ook speelde in verschillende sketches.

Annelien Coorevits (36), voormalig Miss België 2007 uit Wevelgem was de volgende kandidate, die in februari werd aangekondigd. Annelien verscheen al in vele televisieprogramma’s, zoals ‘Over de Oceaan’ en als presentatrice van ‘Temptation Island’. Het West-Vlaamse bloed stroomt volop door haar aderen als ondernemer. Haar eigen kledinglijn AC, die ze een paar jaar geleden oprichtte, beschouwt ze bijna als haar derde kindje.

Oostendenaar Laurent Bailleul, ook wel gekend als Guga Baúl (37) duikt nu voor de tweede keer op in de Slimste Mens Ter Wereld. In het tiende seizoen nam de stemmenimitator, komiek en acteur al eens deel, omdat hij last minute moest invallen. Maar nu zal hij beter voorbereid zijn en dat zal misschien wel nodig zijn als Tine Embrechts, zijn partner in de jury zetelt.

Regisseur en scenarist Charlie Dewulf (29) uit Menen maakt na hun passage in het Play4-programma ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ nu ook tijd om plaats te nemen in de vertrouwde zeteltjes van De Slimste Mens Ter Wereld. Eerder in de Krant van West-Vlaanderen hintte Charlie al subtiel naar hun deelname. “Of Erik Van Looy mag bellen voor De Slimste Mens? Tuurlijk, ik kan niet koken én niet quizzen, dus dat kan er ook wel bij”, lachte Charlie. Hoe dan ook zal die er de kleurrijkste West-Vlaming of misschien wel deelnemer zijn, want Charlie draagt enkel rode, gele of blauwe kleren.

De laatste West-Vlaamse deelnemer ken je wellicht als radiopresentator op MNM of ook als acteur in de bekende serie Nonkels. Manu Van Acker (24) uit Oostende woont nu in Brussel, maar is een echt ‘Manusje-van-alles’, wat ook de naam is van zijn rubriek in het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’. Hij dook al op als ‘Mol-watcher’ en in ‘De Tafel van Vier’. Manu zal naast zijn deelname in De Slimste Mens Ter Wereld nog te zien zijn op Play4 als presentator van het nieuwe programma ‘Het Perfecte Plaatje’. Wanneer dat zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Andere deelnemers

De vijf West-Vlamingen zullen het opnemen tegen actrice Ahlaam Teghadouini, stand-up comedian Alex Agnew, acteur Aimé Claeys – u misschien wel bekend van de West-Vlaamse reeks Onder Vuur -, gevangenisdirecteur An Janssens, minister Annelies Verlinden, YouTube-fenomeen Average Rob, zanger Bart Peeters, muzikant Charlotte Adigéry, actrice Charlotte De Bruyne, gynaecologe en De Mol Comfort Achuo, schrijfster en scenarist Elisabeth Lucie Baeten, radio- en televisiepresentatrice Fien Germijns, sportcommentator en ex-voetballer Gert Verheyen, zanger Gustaph, weervrouw Jacotte Brokken, acteur en stand-up comedian Jeroen Leenders, zanger Joost Klein, rapper K1D (Badara Niasse), interieurarchitect Kelly Claessens, actrice Laura De Geest, presentatrice Maureen Vanherberghen, presentatrice en actrice Nathalie Meskens, minister Petra De Sutter, regisseur Robin Pront, actrice Soundos El Ahmadi, componist SPINVIS (Erik de Jong), voetballer Toby Alderweireld, stand-up comedian Vincent Voeten, acteur Dominique Van Malder.

The post Wordt een van deze West-Vlamingen De Slimste Mens Ter Wereld? is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »