VRT NWS-journalist Inge Vrancken over luchtaanvallen op PKK in Noord-Irak: “Niet verrassend dat Turkije snel terugslaat”

"Het is niet verrassend dat Turkije snel terugslaat op Koerdische doelwitten na de aanslag bij het parlement in Ankara", zegt Midden-Oostenkenner en VRT NWS-journalist Inge Vrancken in "De ochtend" op Radio 1. "Het is een aanval die de Turkse president Erdogan al langer wil uitvoeren." De aanslag op het parlement gisteren werd opgeëist door de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Nog deze dag volgden Turkse luchtaanvallen op PKK-doelwitten in Noord-Irak.

Meer krantenkoppen in België

Pop-upbar Hinnik serveert lekkere ijsjes van paardenmelk in Lo: “Wij vormen een heel hechte paardenfamilie”

Wie eens een ijsje op basis van paardenmelk wil proeven, kan nog tot eind september elke dag terecht in pop-upbar Hinnik aan de Hazewind in Lo. De zomerbar ligt middenin de natuur. De ideale stop tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Pop-upbar Hinnik serveert lekkere ijsjes van paardenmelk in Lo: “Wij vormen een heel hechte paardenfamilie” appeared first

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu zegt “zowel offensief als defensief” klaar te zijn voor vergeldingsacties na dood van Hamas-leiders

Het Israëlische leger bevestigt de dood van Mohammed Deif (58), commandant van de militaire vleugel van Hamas. Deif werd vorige maand gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Eerder had de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen, volgens de ‘New York Times’. De Israëlische premier Netanyahu zegt klaar

Lees meer »

Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede

Een 51-jarige man is opgepakt op verdenking van moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Het lichaam van het slachtoffer werd maandag aangetroffen in zijn woning. Dezelfde verdachte zou afgelopen zaterdag ook brandgesticht hebben bij de woning van zijn ex in Spiere-Helkijn.
The post Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

CNH Zedelgem schrapt honderd jobs

Bij de fabrikant van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn ruim 100 banen verloren gegaan als gevolg van de gedaalde marktvraag. Dat meldt de krant De Tijd en wordt ons bevestigd door ABVV-vakbondsafgevaardigde Peter Inyon.
The post CNH Zedelgem schrapt honderd jobs appeared first on KW.be.

Lees meer »