Verlichtingsgalerij Coup-de-foudre inviteert kunstenares Malvine Marichal: openingsweekend op zaterdag 21 en zondag 22 oktober

Onder het label ‘Coup-de-foudre’ ontwerpen en vervaardigen Goedel Vermandere en Jan Arickx unieke handgemaakte lichtobjecten uit porselein. Hun prachtig ingerichte woning en zaak vind je al sinds 2009 in de Gentsestraat 17. De kunst van Malvine Marichal is van 21 oktober tot eind november in hun belevingsruimten te zien. De kunstenares zelf zal tijdens het openingsweekend doorlopend aanwezig zijn.

“Ons werk zie je niet in winkels, maar in galerijen. We willen geen massaproductie. Coup-de-foudre is toegepaste kunst” – Goedel

Wat voor Goedel in 2001 begon als een hobby met keramiek, is met haar partner geëindigd in het creëren van exclusieve lichtobjecten, met klanten over heel de wereld. “Ons werk zie je niet in winkels, maar in galerijen. We willen geen massaproductie. Coup-de-foudre is toegepaste kunst. Met onze klanten zoeken we naar de juiste sfeer voor in het pand of de woning. Jan en ik denken vervolgens samen na over het ontwerp. Het volledige proces kan tot wel een jaar duren.”

“Zij kunnen onze belevingsruimten gebruiken en wij krijgen een ander publiek over de vloer. Zo versterken we elkaar” – Jan

Coup-de-foudre zoekt jaarlijks een match met kunstenaars om hun werken bij hen tentoon te stellen. “Zij kunnen onze belevingsruimten gebruiken en wij krijgen een ander publiek over de vloer. Zo versterken we elkaar. Onder meer Nadine Callebaut, Peggy Wauters en Frans Vercoutere hebben hun werk hier geëxposeerd”, legt Jan uit.

Malvine Marichal stelt tentoon

“Ik volgde Malvine Marichal al een tijdje. Toen we naar een tentoonstelling gingen kijken, stak ze erboven uit. We kiezen altijd iemand waarmee we voeling hebben, dat is het criterium, iets dat hier gaat passen en tot haar recht zal komen. Malvine maakt heel fijngevoelig werk. Het is ongelooflijk. Je moet kijken met een vergrootglas om alle magnifieke details te zien”, vertelt Goedel.

“Ik werk vooral met natuurlijke materialen zoals hoorn, bot, gewei, vruchten, enzovoort gecombineerd met oude, doorleefde stukken textiel en gerecycleerde, gerecupereerde draden. Borduurwerk voegt een tactiele dimensie toe. Het maakt het mogelijk om emoties op een subtiele manier uit te drukken. Door het hergebruik van materialen probeer ik een brug te slaan tussen het verleden en het heden”, aldus Malvine Marichal.

Het openingsweekend van de tentoonstelling is op zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 10 tot 18 uur. De tentoonstelling blijft tot eind november en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de galerij of op afspraak. Op Dag van de Ambacht organiseert Coup-de-foudre opnieuw een opendeurdag op 19 november, van 10 tot 18 uur.

The post Verlichtingsgalerij Coup-de-foudre inviteert kunstenares Malvine Marichal: openingsweekend op zaterdag 21 en zondag 22 oktober is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »