Schots museum geeft totempaal die bijna 100 jaar geleden gestolen werd, terug aan inheemse stam

Een prachtige totempaal die bijna 100 jaar geleden gestolen werd van een inheemse stam in Canada, is eindelijk weer thuis. Het National Museum of Scotland heeft het historische artefact teruggegeven aan de inheemse gemeenschap.

Meer krantenkoppen in België

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al 10 jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) uit Malle wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025

In 2025 starten een aantal riolerings- en wegenwerken in Beitem. De vernieuwing van de nutsleidingen in de Meensesteenweg en rioleringswerken in enkele zijstraten (Kerkhofstraat, Mgr. Catrystraat en Koolbrandersstraat) zullen tijdelijke verkeersmaatregelen met zich meebrengen.
The post Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Brigitte Macron bestaat niet”: 2 vrouwen veroordeeld voor verspreiden van nepnieuws over Franse first lady

In Frankrijk zijn 2 vrouwen veroordeeld die transfobe geruchten verspreid hebben over Brigitte Macron, de echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron. Ze beweerden op sociale media dat de first lady als man geboren zou zijn. Volgens hen bestond Brigitte Macron helemaal niet en is ze in werkelijkheid haar broer Jean-Michel Trogneux die van geslacht veranderd is.

Lees meer »

Startdag en streekbieravond bij KSA De Kouter

Na een spetterend kamp in Neeroeteren start KSA De Kouter op zaterdag 21 september met een nieuw werkjaar. Alle meisjes van het derde kleuter tot en met het vijfde leerjaar zijn welkom op de startdag in de KSA-lokalen in de Komstraat. De activiteit begint om 14 uur en eindigt uitzonderlijk om 17 uur. De week
The post Startdag en

Lees meer »