PZ Vlas beboet bestuurders voor gsm-gebruik achter het stuur

Op donderdag 28 september voerde de verkeerspolitie van PZ Vlas opnieuw een verkeersactie uit in het centrum van Kortrijk. De controles gebeurden tijdens de middag- en avondspits, zowel door de motards via interceptie als via een statische controlepost in de Wandelweg.

Vijf bestuurders werden beboet voor gsm-gebruik achter het stuur. Verder droegen er 15 bestuurders hun autogordel niet, drie bestuurders werden betrapt op het bewust negeren van verkeersborden en/of verkeerslichten, twee bestuurders reden met een vervallen keuringsbewijs en een bestuurder reed met een voertuig dat niet geldig ingeschreven was.

Ook stonden vier bestuurders fout en/of gevaarlijk geparkeerd. Alle bestuurders bij wie een overtreding werd vastgesteld, moesten ook een alcoholtest ondergaan, geen van hen had te veel gedronken.

Daarnaast werden nog eens 10 taxibestuurders gecontroleerd op de specifieke taxiwetgeving, zij waren allen in orde. Eén fietser kreeg een boete omdat hij zonder fietsverlichting reed en een bestuurder van een elektrische step werd beboet omdat hij te jong was om met zo’n step te rijden.

“In de stationsomgeving van Kortrijk komt in de ochtend-, middag- en avondspits veel gemotoriseerd verkeer samen met veel fietsers en voetgangers, wat het risico op verkeersongevallen groter maakt. Vandaar dat het belangrijk is dat alle weggebruikers, ook fietsers en e-steppers, de verkeersregels respecteren. Dergelijke acties worden in de toekomst zeker herhaald, samen met de toezichten en controles in schoolomgevingen en op drukke verkeersknooppunten in Kortrijk, Kuurne en Lendelede”, aldus woordvoorder Thomas Detavernier.

The post PZ Vlas beboet bestuurders voor gsm-gebruik achter het stuur is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »