Picanol produceert 400.000ste weefmachine in Ieper: “Bijzonder trots op deze mijlpaal”

Weefmachinebouwer Picanol realiseerde vorige week een nieuwe mijlpaal met de productie van zijn 400.000ste weefmachine in Ieper. “Enkel dankzij hun inzet en toewijding kon Picanol uitgroeien tot de wereldleider die het vandaag is”, zegt Johan Verstraete, vicepresident Weaving Machines.

De allereerste Picanolweefmachine werd geproduceerd in 1936, op basis van een ontwerp van de Spaanse ingenieur Jaimé Picañol, naar wie het bedrijf vernoemd werd. De 400.000ste weefmachine, een OmniPlus-i Connect luchtweefmachine, vertrekt deze week nog vanuit de thuisbasis in Ieper naar een klant in India.

Wereldleider

“We zijn bijzonder trots op deze mijlpaal, waarmee we onze positie als wereldwijd marktleider in weefmachines nog maar eens in de verf kunnen zetten”, zegt Johan Verstraete, vicepresident Weaving Machines. “We willen dan ook alle medewerkers bedanken die de voorbije decennia hebben bijgedragen tot de realisatie van deze mijlpaal. Enkel dankzij hun inzet en toewijding kon Picanol uitgroeien tot de wereldleider die het vandaag is.”

ITMA 2023

Sinds de eerste weefmachine in 1936 bracht Picanol al meer dan 20 nieuwe weefmachinegeneraties op de markt, en recent ook het nieuwe digitale platform PicConnect. In juni nam Picanol nog deel aan ITMA 2023 in Milaan – de belangrijkste vierjaarlijkse textielmachinebeurs ter wereld –, waar onder andere de nieuwe Ultimax grijperweefmachine voorgesteld werd.

1.350 inslagen per minuut

”De snelheid van de weefmachines kende een fenomenale evolutie: de eerste (schietspoel) weefmachine haalde een snelheid van ongeveer 140 inslagen per minuut”, vertelt Johan Verstraete. “Vandaag haalt de nieuwste grijperweefmachine Ultimax industriële snelheden van meer dan 800 inslagen per minuut, de luchtweefmachine OmniPlus-i Connect haalt zelfs tot 1.350 inslagen per minuut in weverijen, wat ze de snelste luchtweefmachine ter wereld maakt.”

Ingezet in 2.600 weverijen

Behalve in Ieper worden de weefmachines van Picanol ook geproduceerd in Suzhou (China). De weefmachines worden ingezet in ongeveer 2.600 weverijen, verspreid over meer dan 100 landen. Verschillende weefsels worden geweven op de hoogtechnologische machines: kledij (bv. denim, hemdenstof, sportkledij, …), interieurtextiel (bv. lakens, gordijnen, badstof, …) en technische weefsels (bv. airbags, parachutestof, zeildoek, verstevigingsweefsel voor autobanden, …). (TOGH)

The post Picanol produceert 400.000ste weefmachine in Ieper: “Bijzonder trots op deze mijlpaal” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »