Organisatie Omloop van Vlaanderen in rouw na overlijden van medewerkster Nancy Martyn (48): “Enorm geliefd in rallysport”

De organisatie van de Omloop van Vlaanderen rouwt om Nancy Martyn, een belangrijke schakel voor de organisatie van de rally. De 48-jarige Roeselaarse ontfermde zich jarenlang over het papierwerk. Ze overleed aan een slepende ziekte. “Nancy was erg geliefd bij West-Vlaamse rallyliefhebbers.”

Nancy Martyn overleed maandag na een slepende ziekte waar ze al twee jaar tegen vocht. De 48-jarige autoliefhebster was 26 jaar lang een van de drijvende krachten van de Omloop van Vlaanderen, de rallywedstrijd die in en rond Roeselare wordt verreden. “Nancy deed de administratie voor onze organisatie. Ze bracht de vele documenten in orde zodat het evenement veilig en correct kon plaatsvinden. Zij was heel belangrijk voor ons”, zegt Bert Vander Stichele. Doordat ze ziek was, kon Nancy dit jaar niet helpen bij de organisatie van de rally begin september. “Maar toch belde ze ons om te vragen of ze iets kon doen. Dat typeert haar”, zegt Vander Stichele .

Veiligheidschef

Marc Vandemoortele is al dertig jaar actief binnen de organisatie van De Omloop van Vlaanderen. Hij kent Nancy dus al erg lang. “Voor al het papierwerk rond de wedstrijd moest je bij haar zijn, maar ook op andere rally’s ging ze vaak helpen. Zo was ze onder andere veiligheidschef tijdens de rally van Ieper en hielp ze ook mee aan de Rally van Staden”, vertelt Vandemoortele.

Nancy was bekend en geliefd in de rallywereld. © Stefaan Beel

In de West-Vlaamse rallysport wist iedereen wie Nancy was. “Ze was erg gekend en geliefd. Ik denk dat er geen enkele rallyorganisator is in onze provincie die haar niet kent”, zegt Vandemoortele. Ook de nieuwe generatie medewerkers binnen de Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen waardeerde haar inzet en gedrevenheid. “Een geliefd persoon met het hart op de juiste plaats. Dag en nacht stond ze voor iedereen paraat”, zegt Vander Stichele.

The post Organisatie Omloop van Vlaanderen in rouw na overlijden van medewerkster Nancy Martyn (48): “Enorm geliefd in rallysport” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »