Open Vld trekt volgend jaar als ‘TeaM 2024’ naar verkiezingen in Tielt: “We staan al vijf jaar stil en er moet weer beweging komen”

Met nog iets meer dan een jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen trekt Open Vld Tielt nu al de kiescampagne op gang. De partij gaat niet langer onder de vlag van Open Vld naar de kiezer, maar komt op als ‘TeaM 2024?. De T en de M in die naam verwijzen respectievelijk naar Tielt en Meulebeke.

Bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Tielt bundelden Open Vld en N-VA steevast de krachten met een ééngemaakte lijst, maar daar wordt nu dus van afgestapt. Al benadrukt Guido Weustenraed meteen dat TeaM 2024 geen doorslagje is van Open Vld Tielt. “TeaM 2024 kan rekenen op de steun van de lokale Open Vld, maar wij zijn voor alle duidelijkheid geen traditionele partij. Wel een ‘TeaM’ van mensen.”

Vijf sterren voor vijf kernen

“Iedereen die een verschil wil maken is welkom bij ons, ook mensen van andere partijen. We verruimen in alle richtingen. Ook geografisch, want we zijn ook aan het praten met mensen van Meulebeke. Ook zij zijn meer dan welkom. Niet toevallig staat de M in TeaM voor Meulebeke. Nog op ons nieuwe logo staan vijf sterren, voor elk van de vijf kernen van de fusiegemeente. Wat de verkiezingen precies zullen brengen in 2024 is erg onzeker, omdat we behalve de fusie ook met de afschaffing van de opkomstplicht zitten, maar we geloven dat de fusie een uitgelezen opportuniteit is om de oude politiek achter ons te laten.”

“Het nieuwe mobiliteitsplan is een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet”

Volgens Guido Weustenraed en Veerle Vervaeke is het hoog tijd om te breken met de oude tradities. Niet toevallig werd de campagne maandagavond gelanceerd ter hoogte van de felbesproken knip aan de Europawijk. TeaM 2024 wil naar eigen zeggen meer transparantie, meer expertise, meer democratie, meer innovatie en meer langetermijnvisie in Tielt, over alle thema’s heen. “Alleen zo kunnen we figuurlijk en letterlijk de stilstand van onze stad doorbreken”, zegt Veerle Vervaeke.

De beruchte knip

Volgens het gemeenteraadslid is het nieuwe mobiliteitsplan een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. “Tijdens de opbouw werd over de inhoud van het plan gezwegen als was het een staatsgeheim. En plots wordt alles dan top-down zomaar geïmplementeerd. Een plan zonder langetermijnvisie en zonder échte inspraak van de burgers. Alle begrip dat men doorgaand verkeer wil bannen, maar de automobilisten hebben geen alternatief en onze lokale handelaars verliezen cliënteel. Zowel de knip aan de Bek als de winterknip op de Markt moeten dringend teruggeschroefd worden. Ook het nut van de knip aan het Gildhof ontsnapt me.”

“We willen afstappen van traditionele partijpolitiek, waarbij enkelingen het voor het zeggen hebben”

“We vinden allemaal dat het hoog tijd is voor een trendbreuk”, gaat Guido Weustenraed verder. “Het kan en moet anders. In grote dossiers zoals de collegesite of de Zuiderring is amper vooruitgang geboekt. We staan al vijf jaar stil en we moeten de stad weer in beweging krijgen. En om dat te doen willen we afstappen van traditionele partijpolitiek, waarbij enkelingen het voor het zeggen hebben en de rest slaafs moet volgen. Alle gemeenteraadsleden, niet alleen die van de meerderheid, moeten breder en efficiënter samenwerken. Sterker nog, we pleiten voor een nieuw democratisch besluitvormingsproces, waaruit gedragen voorstellen komen die dan vlot goedgekeurd worden op de gemeenteraad.”

Van deur tot deur

“Het mobiliteitsplan is één voorbeeld, maar als je de mensen vraagt wat het lokale bestuur precies bijgedragen heeft in de voorbije vijf jaar, dan zal men in het beste geval de schouders ophalen”, gaat Weustenraed verder. “We zijn een centrumstad en hebben een voortrekkersrol te vervullen in de regio. De komende weken gaan we van deur tot deur, in de wijken en de deelgemeenten, om bij de bewoners te luisteren wat er moet verbeteren. We willen de stad in beweging krijgen. Iedereen die net als wij vindt dat het anders moet, kan nu al gerust contact opnemen via mail op [email protected] of via de Facebookpagina van Team2024.”

The post Open Vld trekt volgend jaar als ‘TeaM 2024’ naar verkiezingen in Tielt: “We staan al vijf jaar stil en er moet weer beweging komen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »