Ooit zo prestigieuze Toren van Braem aan A12 moet tegen vrijdag ontruimd zijn: “We weten niet waar we naartoe moeten”

De Flash Design Tower in Boom, de vroegere Toren van Braem, moet tegen volgende week vrijdag ontruimd zijn. De toren aan de A12 is niet brandveilig en kampt met stabiliteitsproblemen. Die problemen zijn al langer bekend en het gebouw is ook al onbewoonbaar verklaard. De meeste bewoners zijn al vertrokken, maar niet iedereen vond een oplossing. “Wij zijn bezorgd want we zitten in een erg delicate situatie”, zeggen bewoners Rachid en Leila op ATV.

Meer krantenkoppen in België

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

41 ‘patserbakken’ van straat geplukt tijdens grootschalige controles op illegale tuning in Limburg

In 10 Limburgse politiezones zijn gisteren ‘patserbakken’ uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Voor die controles werden de auto’s naar de Limburgse keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken gebracht. Er werden 41 overtredingen op illegale tuning vastgesteld. Bij tuning wordt een auto aangepast om er een ‘patserbak’ van te maken. Het provinciebestuur coördineerde de actie.

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »

Al minstens 155 mensen in VS omgekomen door storm Helene

Volgens een telling van het Franse persagentschap ‘AFP’ heeft de doortocht van storm Helene in de Verenigde Staten minstens al aan 155 mensen het leven gekost. In de nasleep van storm Helene zal de Amerikaanse president Joe Biden woensdag lokale tijd alvast naar North Carolina reizen.

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is ook onze fout”: Italiaanse belofterenner schrijft pakkend pleidooi voor meer veiligheid na dood Muriel Furrer

De tragische dood van Muriel Furrer (18) op het afgelopen WK wielrennen in Zürich zindert na in wielerland. De Italiaanse renner Andrea Raccagni Noviero, een 20-jarige belofte van Soudal Quick-Step, heeft op Instagram een aangrijpende post gedeeld over zijn eigen schuldgevoel bij het overlijden. “Omdat ik de kans had om te spreken en het niet gedaan heb.”

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT. Great Old blijft ook na de rust op zoek naar de dubbele voorsprong, Ratten zien af

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot kijken elkaar in de ogen. Na een dominante eerste helft van de thuisploeg staat de Great Old 1-0 voor. Op slag van rust werd de dubbele voorsprong, op naam van Janssen, afgekeurd voor buitenspel. Beerschot heeft het niet onder de mat. De paars-witte fans houden zich vooralsnog rustig. Volg de derby op de

Lees meer »