LIVE OEKRAÏNE. Britten sturen voorlopig toch geen troepen naar Oekraïne: “Dat is iets voor de lange termijn, niet voor hier en nu”

De Britse premier Rishi Sunak zegt dat er voorlopig geen plannen zijn om militairen naar Oekraïne te sturen om de strijdkrachten daar op te leiden. Daarmee komt hij terug op uitspraken van zijn defensieminister. De Amerikaanse president Joe Biden heeft intussen beloofd dat de Verenigde Staten Oekraïne niet zullen laten vallen. En de Oekraïense stad Cherson is afgelopen nacht zwaar onder vuur genomen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »