LIVE OEKRAÏNE. België geeft Kiev “onwrikbare steun, zolang als nodig” – EU: geen gedeeltelijk lidmaatschap voor Oekraïne

De Britse premier Rishi Sunak zegt dat er voorlopig geen plannen zijn om militairen naar Oekraïne te sturen om de strijdkrachten daar op te leiden. Daarmee komt hij terug op uitspraken van zijn defensieminister. De Amerikaanse president Joe Biden heeft intussen beloofd dat de Verenigde Staten Oekraïne niet zullen laten vallen. En de Oekraïense stad Cherson is afgelopen nacht zwaar onder vuur genomen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Goldband stelt tweede album voor, na gemengde reviews: “We moeten daar niet lullig over doen: uiteraard worden we liever opgehemeld”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

“West-Vlaanderen heeft zóveel troeven in huis”: Luc Abbeloos is nieuwe directeur van Westtoer

Het provinciebedrijf Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur. Luc Abbeloos (58) volgt er Stefaan Gheysen op. De Tieltenaar is al sinds 2011 bij Westtoer aan de slag als marketingdirecteur. “Ons doel? Toeristen op een duurzame manier naar West-Vlaanderen brengen en hen op onze provincie verliefd doen worden.”
The post “West-Vlaanderen heeft zóveel troeven in huis”: Luc Abbeloos is nieuwe

Lees meer »

Heuvelland stelt eerste twee gravelroutes voor: “Tot nu was dit nog een beetje de blinde vlek op ons aanbod”

Gravelen is de nieuwste vorm binnen het wielrennen die niet alleen aanslaat bij de profrenners, maar evenzeer bij de recreatieve fietsers. Ook Heuvelland hangt de fiets aan de gravelkar en stelde voor deze zomer de heuvelgravelroute voor. Lander Vandroemme van de dienst cultuur en Thierry Caignie van de dienst sport stippelden op vraag van diensthoofd toerisme Stefaan Decrock de route

Lees meer »

Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg in Torhout

Het was de bedoeling om in het voorjaar van 2021 een Carrefour Express op de Burg te openen, maar het liep even anders. De warenhuisketen heeft ruim drie jaar geduldig moeten zoeken naar zelfstandige franchisehouders om de zaak uit te baten. Die zijn nu eindelijk gevonden.
The post Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg

Lees meer »

Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan”

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur. Laura Vanslembrouck (36) volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende.
The post Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »