Kosovo beticht Servië van ‘Russische methodes’

15:36 Kosovo vraagt de EU dat ze de toetredingsgesprekken met Servië stopzet, nu Belgrado troepen opbouwt langs de grens. Kosovo maakt de vergelijking met hoe Rusland de oorlog in Oekraïne voorbereidde.

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

Nieuwe vastgoedcijfers brengen evolutie in kaart: “Goedkope gemeenten worden fors duurder en West-Vlaanderen hinkt achterop”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »

Expo viert 80 jaar bevrijding van Maldegem

Het is precies 80 jaar geleden dat Maldegem werd bevrijd van de nazi’s. Om stil te staan bij deze bijzondere verjaardag, organiseert vzw België-Canada met steun van de gemeente de tentoonstelling ‘Maldegem bevrijd, 1944-2024’. De tentoonstelling is het werk van Benedict Braet, Bart Bousery, Frank Raeman en Eric Verstraete en belicht de oorlogsgeschiedenis van Maldegem,
The post Expo viert

Lees meer »