Koerier van drugsbende die gratis ‘staaltjes’ heroïne uitdeelde aan afkickcentrum krijgt mildere straf na verzet

Een 26-jarige Nederlander heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden cel gekregen, de helft met uitstel, voor zijn rol als koerier voor een grote drugsbende. Erdal B., die werd opgepakt in een Oostendse hotel, kreeg die straf aanvankelijk volledig effectief opgelegd.

Het gerecht kon de bende in kaart brengen na de arrestatie van een koerier eind november 2019. Nederlanders van Noord-Afrikaanse origine schakelden plaatselijke, vaak minderjarige loopjongens in om cocaïne en heroïne aan de man te brengen in Oostende. Koeriers of runners brachten de drugs – veelal per trein – naar de kust.

Gratis staaltjes

Bendeleider Achraf B., in het milieu bekend als ‘Angel’, regelde zijn zaakjes vanuit Maastricht en liet gratis staaltjes uitdelen in de buurt van het Oostendse afkickcentrum MSOC. De bende zou minstens elf kilo heroïne en cocaïne aan de man hebben gebracht, goed voor een opbrengst van 349.000 euro.

In juni 2021 vorig jaar werden 27 betrokkenen veroordeeld. Bendeleider Achraf B. kreeg zes jaar cel. Erdal B., die zijn kat stuurde naar het proces, kreeg dertig maanden effectief. De Turkse Nederlander werd afgelopen zomer opgepakt in een Oostendse hotelkamer, waar hij 120 gram heroïne achter het televisietoestel had geplakt.

Nieuw proces

Vanuit de gevangenis tekende B. verzet aan tegen zijn veroordeling waarna hij een nieuw proces kreeg. “Hij werd door de bende misbruikt en maakte helemaal geen winst”, aldus meester Advocaat Bram Elyn, die met succes aanstuurde op een mildere bestraffing. (AFr)

The post Koerier van drugsbende die gratis ‘staaltjes’ heroïne uitdeelde aan afkickcentrum krijgt mildere straf na verzet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »