Izegemse vrienden Mariline en Arne zamelen met wandeltocht ruim 4.000 euro in voor Kiekafobee

Vrienden Mariline Kyndt en Arne Margodt uit Izegem hebben hun wandeltocht voor het goede doel van Izegem naar Nieuwpoort met succes afgelegd. Ze deden ongeveer elf uur over de 60 kilometer lange tocht en konden daarmee een mooi bedrag voor de vzw Kiekafobee inzamelen.

Kiekafobee is een organisatie die gezinnen met zieke kinderen een zorgeloze vakantie aan zee wil schenken. Arne en Mariline hadden dat goede doel in gedachten toen hun sportieve uitdaging naar zee vorm begon te krijgen. Zondag was het zover en konden ze onder een stralende zon naar zee stappen.

“We begonnen om 6 uur aan onze uitdaging, stapten aan een gemiddeld tempo van zes kilometer per uur en dat verliep vrij goed”, vertelt Mariline. “Ik heb een paar blaren en kreeg in de streek van Pervijze een klein dipje, maar na even uit te rusten, kon ik met wat doorbijten de laatste tien kilometer naar Nieuwpoort afleggen. Rond de middag konden we even rusten in Handzame, waar iemand van de vzw een heerlijke maaltijd voor ons had bereid.”

Mooi bedrag

Eens aangekomen in Nieuwpoort kon het duo het ingezamelde bedrag bekend maken. “Toen was dat 4.422 euro, maar ondertussen is er nog wat geld bij gekomen en zitten we aan een mooi bedrag van 4.617 euro dat we aan Kiekafobee kunnen schenken. We zijn zeer tevreden met het resultaat en ook de vzw is in de wolken. We dachten op voorhand iets van 1.500 euro te kunnen inzamelen, dus dit overtreft onze verwachtingen. Wie dat wil kan overigens nog steeds een gift storten op het rekeningnummer BE69 7512 0498 4278”, besluit Mariline.

The post Izegemse vrienden Mariline en Arne zamelen met wandeltocht ruim 4.000 euro in voor Kiekafobee is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »