Izegems museum Eperon d’Or krijgt verhoogde werkingssubsidie

Het Izegems museum Eperon d’Or krijgt vanaf 2024 jaarlijks een verhoogde werkingssubsidie van 226.000 euro. Dat besliste de Vlaamse Regering tijdens de ministerraad van eind september.

De Regering Jambon beloofde bij aanvang van de legislatuur een forse investering in de erfgoedsector. Met een jaarlijks totaalbudget van 51,5 miljoen euro voor de beleidsperiode 2024-2028 lost ze deze belofte meer dan in.

“Ook het subsidiebedrag voor het Eperon d’Or in Izegem stijgt vanaf volgend jaar van 96.031 euro naar 226.000 euro. Dat betekent meer dan een verdubbeling”, verduidelijkt Cathy Coudyser (N-VA), Vlaams parlementslid en erfgoedspecialiste

“Voor de nieuwe beleidsperiode 2024-2028 dienden we een ambitieus plan in. Met de aanvraag wilden we bijkomende Vlaamse middelen naar Izegem halen om de werking van Eperon d’Or te optimaliseren”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA). “In de volgende beleidsperiode willen we onder andere inzetten op een bredere en regionale visie op de collectie en werken aan een collectie-uitbreiding, maar ook aan de versterking van het personeel.”

The post Izegems museum Eperon d’Or krijgt verhoogde werkingssubsidie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »