Heraanleg Sint-Rochusstraat in Deerlijk gestart: “Belachelijk dat alle werken hier samenvallen”

Maandag is aannemer Vanden Buverie gestart met de heraanleg van de Sint-Rochusstraat in het centrum van Deerlijk. Deze straat verandert in een fietsstraat. De werken voor die transformatie zullen duren tot 31 oktober. Tijdens de werken is de Sint-Rochusstraat onbereikbaar voor alle verkeer.

“We verbreden het voetpad vanaf de hoek met de Vichtesteenweg tot aan de oversteekplaats van de school”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V). “We vernieuwen het voetpad aan de rechterzijde tot aan Sint-Rochusstraat 32 en voorzien een heraanleg van het voetpad ter hoogte van de school en op enkele andere plaatsen in de buurt van de school. Er komt een afgescheiden fietsloper in tegengestelde richting. In de bocht ter hoogte van de Hazewindstraat zal die fietsloper verhoogd zijn.”

Hinder beperken

“We passen ook het kruispunt van de Sint-Rochusstraat met de Waregemstraat aan de nieuwe verkeerssituatie aan en we vernieuwen de asfalttoplaag van de Vichtesteenweg tot aan Sint-Rochusstraat 32. Hierdoor kan er tijdens de werken geen verkeer passeren in de Sint-Rochusstraat. Dat is ook zo voor fietsers en voetgangers. Om de hinder te beperken, voorzien we verschillende omleidingen.”

“Laat ons hopen op mooi weer zodat de werken rap(per) vlotten en we deze bittere pil even rap kunnen doorslikken” – Hendrik Maebe van Unizo

“Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding via de Schoolstraat, Nieuwstraat en Hoogstraat. Het verkeer van de Vichtesteenweg-N36 naar Waregem moet een omleiding volgen via de N43 of de E17. Voor lokaal verkeer is er een omleiding via de N36, Stationsstraat, Rodenbachstraat, Beverenstraat, Pikkelstraat, Paanderstraat en Waregemstraat. Het verkeer op het kruispunt Stationsstraat-Harelbekestraa wordt omgeleid via de Rodenbachstraat, Beverenstraat, Pikkelstraat, Paanderstraat en Waregemstraat. Voor het verkeer op het kruispunt Harelbekestraat-Kerkplein is er een omleiding via Kerkplein, Sint-Amandusstraat, Guido Gezellelaan, Paanderstraat en Waregemstraat.”

Slechte timing

Het regent op sociale media ondertussen klachten over de slechte timing van de werken: “Belachelijk dat alle werken samenvallen in Deerlijk. Wordt er eigenlijk gekeken welke werken er al bezig zijn? Worden die afgestemd op elkaar? Wat een triest gegeven. In Kortrijk werken en in Waregem moeten afrijden om naar Deerlijk te komen. We mogen dan nog eens de omleiding rond Nieuwenhove volgen om op de Molenhoek te geraken.”

“We hebben ons ongenoegen via mail ons ongenoegen geuit”, stelt Hendrik Maebe, voorzitter van Unizo Deerlijk. “Slechte timing, geen tijdige communicatie, gebrekkig overleg en het ontbreken van een efficiënt circulatieplan. Laat ons hopen op mooi weer zodat de werken rap(per) vlotten en we deze bittere pil even rap kunnen doorslikken.” (DRD)

The post Heraanleg Sint-Rochusstraat in Deerlijk gestart: “Belachelijk dat alle werken hier samenvallen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »