Elicio biedt mee op grootste veiling drijvende windparken in Frankrijk

19:13 De Oostendse ontwikkelaar Elicio heeft een bod ingediend voor de bouw van een offshorewindpark voor de kust van Bretagne. Het gaat om de grootste veiling van drijvende offshorewindparken in Europa.

Meer krantenkoppen in België

Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken”

De kermis in Kortemark draaide sinds 24 augustus op volle toeren, dankzij de goed draaiende kermismolen van het feestcomité. Voorzitter Kris Decleir hangt na 20 jaar zijn voorzitterssjerp aan de haak en komt in 2025 als gewone kermisganger naar End Summer.
The post Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld”: Japanse professor voor vijfde keer op bezoek in de Westhoek

Hij is professor aan het instituut voor internationale mode, maar met mode heeft Masakazu Tanaka (69) uit het Japanse Osaka weinig of niets te maken. Waar hij wel interesse voor heeft, is de manier waarop wij ons oorlogsverleden herdenken, iets wat in zijn thuisland niet gebeurt. “Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld.”

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Sportjournalist Frank Raes (70) stelt tentoon in Knokke: “Passie voor fotografie is er altijd geweest”

Hij was jarenlang het gezicht van ‘Extra Time’ en dé stem die elke voetballiefhebber decennialang door de huiskamer hoorde galmen. Nu laat voetbalcommentator Frank Raes een andere kant van zichzelf zien. Vanaf 7 september stelt hij tentoon met zijn foto’s in de Lauren Van Middelem Gallery in Knokke. “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor een stilstaand beeld dat weinig

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

Infrabel start met vernieuwing sporen bovenste verdieping Antwerpen-Centraal: hinder voor S-treinen rond stad

In het station van Antwerpen-Centraal start spoornetbeheerder Infrabel met vernieuwingswerken aan de 6 sporen op de bovenste verdieping. Daardoor rijden sommige S-treinen rond Antwerpen op weekdagen langs een andere route. De S-trein tussen Lokeren en Antwerpen-Centraal rijdt bovendien niet verder dan het station van Antwerpen-Berchem. De 1e fase van de werkzaamheden duurt tot half december.

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

“Een teleurstelling? Maar nee, de tijden zijn veranderd”: Walter Vanlerberghe stichtte in 1982 de PVV, zoon Ludwig nu Spoor8770

In oktober 1982 kwam Walter Vanlerberghe op met de PVV-lijst en werd hij verkozen. Zes jaar later kwam de kartellijst SPVVU op, maar dat werd een teleurstelling. Walter stapte ontgoocheld uit de politiek. Maar liefst 42 jaar later begon zoon Ludwig met Spoor8770. Breekt hij de meerderheid of wordt het ook een teleurstelling?
The post “Een teleurstelling? Maar nee,

Lees meer »