Een op tien bestuurders rijdt te snel tijdens grootschalige verkeerscontrole in Westkust: “Spijtige balans”

Politiezone Westkust hield afgelopen zaterdag een grootschalige verkeerscontrole op drie plaatsen op het grondgebied waarbij in totaal 1.816 voertuigen gecontroleerd werden op hun snelheid. 9,4% of bijna een op tien reed te snel. “En dat is een spijtige balans”, zegt Hélène Ingels van Westkust.

De alcohol- en snelheidscontroles gingen afgelopen zaterdag door op drie plaatsen in elke gemeente van Westkust. Het ging om snelheidscontroles met een onderschepping door motorrijders.

53 hardrijders

De meeste gecontroleerde voertuigen waren in de Duinhoekstraat in De Panne. Daar werden 698 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 53 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid daar bedroeg er 81 kilometer per uur. De locatie bevond zich buiten de bebouwde kom maar de snelheid was er beperkt tot 50 kilometer per uur.

De meeste betrapte bestuurders waren in de Polderstraat in Oostduinkerke. “Daar ging het om 78 hardrijders op een totaal van 577 bestuurders”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “Die locatie bevond zich in de bebouwde kom en de hoogst gemeten snelheid was 81 kilometer per uur. Op de N34 in Nieuwpoort werden nog 40 snelheidsovertreders betrapt. In totaal reed dus 9,4% of bijna een op de tien te snel. Dat is een spijtige balans.”

Ademtesten

In de Duinhoekstraat in De Panne legden 124 bestuurders nog een ademtest af. Twee bestuurders keken veel te diep in het glas. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zij zullen zich ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank. (JH)

The post Een op tien bestuurders rijdt te snel tijdens grootschalige verkeerscontrole in Westkust: “Spijtige balans” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »