Brusselse universiteit richt Alex Agnew-leerstoel op: “Ik, een mecenas voor kankeronderzoek. Cool!”

Een leerstoel op naam van een stand-upcomedian. Dat hadden ze nog niet aan de VUB. Uit erkenning voor zijn bijdrage aan het kankeronderzoek van de VUB krijgt Alex Agnew een leerstoel op zijn naam. De Antwerpenaar haalde met zijn theatertournee Wake Me Up When It’s Over 100.000 euro op voor het VUB Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek. Exact het bedrag om twee jaar lang verder onderzoek te doen. “Dit was niet de bedoeling, maar ik ben zeer trots dat ik mijn steentje kan bijdragen”, reageert Agnew.

Meer krantenkoppen in België

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »