België weigert VS om terugkeer Trabelsi te vragen

Het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat het de Verenigde Staten niet zal vragen om Nizar Trabelsi terug naar ons land te sturen. Dat schrijft Le Soir. De voormalige Tunesische voetballer werd in ons land veroordeeld omdat hij een aanslag wou plegen op de militaire basis van Kleine-Brogel. Hij werd nadien uitgeleverd aan de VS.

Meer krantenkoppen in België

Traiteurszaak Ramon gaat even dicht en ondergaat metamorfose

Honderdvijftig jaar na de oprichting van Lamon Traiteur, de gekende traiteurszaak op de Grote Markt in Roeselare, heeft zaakvoerder Mathieu Vanneste (37) grote plannen. De zaak gaat vanaf 9 augustus zes weken dicht en ondergaat een heuse metamorfose. “Meer ruimte voor zowel de klanten als voor ons om lekkere dingen klaar te maken.”
The post Traiteurszaak Ramon gaat even

Lees meer »

Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek

Op de site van de Meerhoek opent zomerbar Summerlake donderdag opnieuw de deuren. Voor uitbaters David Van der Stede en Bart Vansteenkiste is het al de zesde editie. “Ons concept blijft behouden. We hopen op beter zomerweer, maar ook bij slecht weer kunnen bezoekers hier overdekt genieten van deze mooie locatie.”
The post Zomerbar strijkt zes weken lang neer

Lees meer »

1,5 miljard aan belastingverlagingen: dit zijn de plannen van de nieuwe regeringen van Wallonië en Franse Gemeenschap

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen”

Zoals onze redactie had verwacht verlaat burgemeester Ward Vergote (Visie) de politiek niet en wordt hij voor de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de partij Visie. “Niettegenstaande zijn misstap, verdient iedereen een tweede kans en dat willen we als bestuur ook aan Ward gunnen”, zegt voorzitter Thomas Paret. “Hij wordt lijstduwer, het is aan de kiezer om te oordelen.”
The post

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in

Lees meer »

“Een psychopaat van het zuiverste water”: België had kwarteeuw geleden ook al een kruisboogmoordenaar

Het Verenigd Koninkrijk is in shock na de gruwelijke moorden van Kyle Clifford op het gezin van BBC-presentator John Hunt. Het moordwapen? Een kruisboog. Ook België kende eind jaren 90 haar eigen ‘kruisboogmoorden’ met het bloedbad van Bas-Oha. Rémy Lecrenier vermoordde toen in koelen bloede zijn ex-vriendin, haar moeder en twee zussen. “Zelfs dieren doen zoiets niet.”

Lees meer »

Na bijna 3 jaar juridisch getouwtrek start rechtszaak tegen Alec Baldwin over dodelijk schietincident op filmset ‘Rust’

Na verwoede pogingen om het niet tot een rechtszaak te laten komen, zal Alec Baldwin zich deze week toch voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk schietincident op de filmset van ‘Rust’ in 2021. Tijdens een repetitie ging het geweer dat de Amerikaanse acteur hanteerde af. Het wapen bleek geladen met echte kogels. Beeldregisseur Halyna Hutchins

Lees meer »

Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven eigen zoon tot hel maakt en ongevraagd Facebookfoto’s kleindochter post: “Ik ben je eigendom niet”

“Wat ze stuurt is bijzonder verontrustend. Ze zegt zelfs dat ze over lijken zou gaan en haar gedrag is onverbeterlijk. Ze moet een zwaardere straf krijgen.” De rechter in beroep was spijkerhard voor een 52-jarige oma uit Ieper die het leven van haar eigen zoon ’tot een hel’ maakt.
The post Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven

Lees meer »

VREG stelt Fluvius in gebreke, maar geeft extra tijd om aanhoudende IT-problemen op te lossen

De Vlaamse energieregulator VREG stelt Fluvius ingebreke voor de aanhoudende IT-problemen. En geeft de netbeheerder dan toch nog extra tijd om die op te lossen. Dat verneemt HLN. Vorige week nog bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou dat de VREG juridische stappen ging zetten tegen de netbeheerder. Die moest tegen eind juni de IT-problemen hebben opgelost die nu al bijna drie jaar

Lees meer »