“We hebben gefaald”: Vlaamse priesters lezen dezelfde brief voor tijdens misviering

Tijdens de misviering vanmorgen hebben alle Vlaamse priesters in de parochies dezelfde brief voorgelezen. Daarin wordt aan de slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk om vergeving gevraagd. “Het is en blijft een gitzwart hoofdstuk in de geschiedenis van de Kerk. Dat mogen we nooit vergeten”, zo klinkt het. De brief werd opgesteld door de Vlaamse bisschoppen naar aanleiding van ‘Godvergeten’, de VRT-documentaire die verschillende slachtoffers en hun naasten aan het woord liet.

Meer krantenkoppen in België

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Grafdelver Sven (42) onthult wanpraktijken op kerkhof en dient klacht in: “Respectloos om zo om te gaan met overledenen”

De 42-jarige Sven Seymortier heeft klacht ingediend bij de lokale politie van Lokeren over wantoestanden op het kerkhof Oude Brug in Lokeren. “De feiten wegen op mij”, zegt hij. “Zo zag ik mijn collega het lichaam van een overleden zuster op eigen initiatief opgraven om daarna in een knekelbak te dumpen. Zo, nu hebben we plaats voor een nieuwe begraving,

Lees meer »