Vlaamse priesters lezen allemaal zelfde brief voor tijdens misviering: “Ja, we hebben gefaald”

Priesters in alle Vlaamse parochies hebben zondag tijdens de ochtendmis dezelfde brief voorgelezen waarin ze vergiffenis vragen aan de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. De brief, die werd opgesteld door de Vlaamse bisschoppen, is er gekomen na Godvergeten, de ophefmakende VRT-documentaire die verschillende schokkende getuigenissen toont. “Wij begrijpen hun woede tegenover de daders en tegenover ons, de Kerk en haar verantwoordelijken. Ja, we hebben gefaald”, staat er onder meer te lezen.

Meer krantenkoppen in België

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »