Turkije voert luchtaanvallen in Noord-Irak uit na dodelijke aanslag in Ankara

Enkele uren na de door de Koerdische beweging PKK opgeëiste aanslag in Ankara, heeft het Turkse leger luchtaanvallen in het noorden van buurland Irak uitgevoerd. “Een groot aantal terroristen werd daarbij geneutraliseerd”, zo maakte het ministerie van Defensie zondagavond bekend.

Meer krantenkoppen in België

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »