Streekproductenfestival Da’Smakt in Damme lokt 7.000 bezoekers

De negentiende editie van het streekproductenfestival in Damme Centrum, de voorbije jaren bekend onder de titel Da’Smakt, was zondag een bijzonder groot succes.

Het evenement is intussen een vaste waarde geworden voor lekkerbekken in de brede regio. Bij deze editie mocht het evenement, dat net zoals vorig jaar plaatsvond in de stemmige Zustertuin in de Burgstraat in Damme centrum, rekenen op de deelname van bijna dertig standhouders; een tiental meer dan het voorgaande jaar.

Onder de deelnemers ook Damse restaurants, met name Lamme Goedzak en Mout, en Tête Pressée, waarvan de uitbater en chef-kok wel Damse roots heeft. “We mochten ook een resem lokale brouwerijen en gespecialiseerde verkopers van charcuterie en kazen verwelkomen. Net als wijn-, champagne- en piconverdelers”, zegt schepen van Toerisme Rik Strubbe.

“We kijken dus terug op een erg geslaagde editie. Het aangename nazomerweer speelde ook in ons voordeel en zorgde ervoor dat we wellicht een 7.000-tal bezoekers mochten verwelkomen.”

(PDV)

The post Streekproductenfestival Da’Smakt in Damme lokt 7.000 bezoekers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KV Kortrijk stunt en wint tegen leider Genk, dat morst met kansen

Leider Racing Genk heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk in het Guldensporenstadion voor het eerst in acht wedstrijden opnieuw geproefd van de nederlaag. De Kerels waren verrassend met 2-1 te sterk, en springen met elf punten naar een voorlopige twaalfde plaats, uit de gevarenzone. De Limburgers laten na hun voorsprong

Lees meer »

Sint-Jorisgilde overhandigt medailles voor kampioenen binnenschieting

In de lokalen van de schuttersgilde Sint-Joris – officieel de Koninklijke en Prinselijke Hoofdgilde Sint-Joris Stalen Boog Brugge – in de Stijn Streuvelstraat 59, vond een medaille-uitreiking plaats. Het ging meer bepaald om een viering van de kampioenen van de schietingen in het binnenseizoen. De eerste plaats of het goud is voor Dany Callant, het
The post Sint-Jorisgilde overhandigt

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Athena campus 3 Hofsteden blijft vergroenen en ontharden

De eerste fase van de vergroening en ontharding van Athena campus Drie Hofsteden is onlangs afgewerkt. Het gaat om de bijna afgewerkte zone speelplaats en de binnentuin. De ontharding en de vergroening gaat om 3,4 hectare van de 6 hectare grote campus.
The post Athena campus 3 Hofsteden blijft vergroenen en ontharden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan alleen maar zuchten van onbegrip. Hoe is het mogelijk?”: Marc Degryse scherp voor rol stadsbestuur en Pro League in Antwerpse derby

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

Het vergeten land van Vlaanderen

In maart 2022 schreef Jeremie Vaneeckhout een boek over de problemen van het landelijke Vlaanderen, met als titel ‘Vergeten land. Een roadtrip door Vlaanderen’. Vaneeckhout was op dat moment nog geen voorzitter van Groen, hij was wel 6 jaar lang schepen geweest in het landelijke Anzegem, in West-Vlaanderen. Een baan die hij in 2019 inruilde voor het ambt van Vlaams

Lees meer »