Passchendaele Museum krijgt elk jaar 100.000 euro subsidie extra

Het Passchendaele Museum krijgt de volgende vijf jaar van de Vlaamse regering elk jaar ????71.000 euro ondersteuning. Minister van Cultuur, Jan Jambon, gaf groen licht voor de beleids- en investeringsplannen voor 2024-2028.

Begin dit jaar diende het Passchendaele Museum bij de Vlaamse Regering een nieuw beleidsplan in voor de komende vijf jaar. Het werd door de beoordelingscommissie als voldoende kwalitatief en sterk financieel onderbouwd beoordeeld. De Vlaamse Regering besliste vrijdag om het museum de komende vijf jaar jaarlijks 271.000 euro toe te kennen. Dat is zo’n 100.000 euro meer dan de subsidie die het museum tot dit jaar ontving.

“We werkten met het team en de raad van bestuur een sterk dossier uit dat duidelijk door de Vlaamse Regering geapprecieerd wordt. De komende jaren zetten wij verder in op onze werking. Dankzij deze middelen kunnen we ook een extra inspanning leveren op het vlak van digitalisering en wetenschappelijk onderzoek. We zijn de Vlaamse Overheid dan ook zeer dankbaar voor het vertrouwen dat zij in onze werking stelt. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee nog meer kunnen doen voor de uitstraling van het Passchendaele Museum en voor het bevorderen van de herinneringseducatie”, aldus voorzitter en schepen Joachim Jonckheere.

In het beleidsplan is ook een stuk vernieuwing van het museum voorzien. Een eerste fase is voor komende winter gepland. Die zal uitgevoerd worden met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer. Ook de volgende fase zit reeds in de planning. “We zijn bijzonder gelukkig met de waardering van het museum! Dat blijkt trouwens ook uit de bezoekersaantallen. Voor Zonnebeke is het museum een belangrijke troef en een hefboom voor alle andere toeristisch waardevolle aspecten van onze gemeente”, aldus de gelukkige voorzitter.

The post Passchendaele Museum krijgt elk jaar 100.000 euro subsidie extra is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »