Ongeziene vechtpartij na Eendracht Wervik-VW Hamme

Voetbal een feest! Zo was het alvast niet zaterdagavond tijdens Eendracht Wervik-VW Hamme (0-1) in derde amateur. Na het affluiten liep het er volledig uit de hand met een ongeziene vechtpartij tussen spelers van beide ploegen. Oorzaak van al de heisa was bezoeker Jérémy Mbolo Lutuako. De middenvelder met het nummer 6 kreeg vijf minuten van het einde zijn tweede geel en moest dus gaan douchen en wegblijven uit de neutrale zone.

Toen ref Thomas Van Gool de wedstrijd affloot daagde Jérémy Mbolo Lutuako op in training en liep met zijn kap over het hoofd het terrein op. Vermits hij werd uitgesloten, mocht hij de neutrale zone niet meer betreden maar deed het dus wel. Waarvoor de eerste assistent-scheidsrechter blijkbaar ook geen aandacht had want anders had hij de speler de doorgang belet.

Eerst daagde Jérémy Mbolo Lutuako de bank van Eendracht Wervik uit. Doorgang naar zijn winnende ploegmaats werd hem verhinderd door spelers van Eendracht Wervik. Het kwam tot trekken en duwen. De technische staf van beide ploegen kwam tussen om de twee partijen uit elkaar te halen.

Het duurde wel tien minuten tegen dat de ref en zijn twee assistenten het terrein verlieten. Eendracht Wervik zal de feiten aankaarten bij Voetbal Vlaanderen want wat gebeurde is een kaakslag voor het voetbal. Speler Jérémy Mbolo Lutuako ging zwaar in de fout.

Eendracht Wervik zal alvast een beroep doen op de wedstrijdbeelden. Het is nu afwachten hoe het verslag van de ref luidt. Na de wedstrijden kwamen spelers en de staff van VW Hamme niet meer naar de kantine en gingen na het douchen naar de spelersbus. (EDB)

The post Ongeziene vechtpartij na Eendracht Wervik-VW Hamme is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »