“Nog steeds zijn leerlingen langer dan 1,5 uur onderweg naar school”: katholiek onderwijs vraagt oplossing voor busvervoer buitengewoon onderwijs

“Een maand na de start van het schooljaar zitten nog steeds leerlingen langer dan anderhalf uur per rit op de bus naar of van hun buitengewone school”, zo hekelt Katholiek Onderwijs Vlaanderen in een persbericht. De Vlaamse regering wordt met aandrang gevraagd een oplossing te vinden.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

“Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival

Tim Beuckels zet dit weekend twee hoedjes op tijdens het Cactusfestival: als bezieler van het platenlabel Unday Records begeleidt hij artiesten, als bestuurder en vrijwilliger bij vzw Cactus is hij mee verantwoordelijk voor de productie.
The post “Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy

Langemarkenaar Jeroen Caron won zaterdag in Breda de eerste editie van de ADC (Amateur Darts Circuit) Benelux Trophy. In de finale versloeg hij de Nederlander Nick Crouwel met 5-2.
The post Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren

Jeline Vandromme heeft zich donderdag op het juniorentoernooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinales. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, versloeg de 17-jarige Britse wildcardspeelster Flora Johnson in twee sets: 6-1 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 2 minuten.
The post Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren appeared

Lees meer »

Code geel voor onweer: “Mogelijk wordt nog opgeschaald naar code oranje”

Dinsdagavond trekt een actieve onweerszone van west naar oost over ons land. Dit kan gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel en sterke windstoten. Het KMI heeft code geel afgekondigd vanaf 18 uur. De waarschuwing geldt voor het hele land, uitgezonderd de provincies West-Vlaanderen en Luxemburg. “Volgens de laatste weerkaarten moeten we écht gaan opletten”, waarschuwt HBVL-weerman Ruben

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »