LIVE OEKRAÏNE. Britse premier: “Voorlopig geen plannen om onze militairen naar Oekraïne te sturen”

De Britse premier Rishi Sunak zegt dat er voorlopig geen plannen zijn om militairen naar Oekraïne te sturen om de strijdkrachten daar op te leiden. Daarmee komt hij terug op uitspraken van minister van Defensie Grant Shapps. Die zei in een interview dat de trainingen van militairen naar Oekraïne verplaatst kunnen worden. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Kermisplezier voor jong en oud in Woumen

Tijdens het laatste weekend van september verandert Woumen van een rustige naar een bruisende gemeente. Een hele week kermisplezier voor jong en oud.
The post Kermisplezier voor jong en oud in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Holy Stephen was te lief, te gul voor het zakenleven. En toch stapte hij erin”: Michel Wuyts over ‘Triple Crown’ Stephen Roche

Ooit won hij de onbereikbaar geachte ‘Triple Crown’, nadien ging hij frauduleus failliet. Onze analist Michel Wuyts blikt terug op de carrière van Stephen Roche (64), de Ier die net als Eddy Merckx (79) ooit de Giro, Tour én het WK in één jaar tijd won. “Hij glimlachte zoals niemand glimlachte, de mondhoeken hoog voor de eeuwigheid.”

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

75-jarigen komen bijeen

De mensen die 75 jaar geleden in Staden geboren werden, organiseerden een reünie. Ze tekenden met 36 present: Anne Barbier, Hendrik Botterman, Dirk Brackez, Francine Borra, Regina Breyne, Freddy Cappelle, Guido Casier, Daniel Castelein, Willy Catrysse, Frans Coghe, Agnes Degrande, Eric Deruytter, Noëlla Deschrijver, Daniel Desimpel, Eric Desnouck, Ghisella Ghekiere, Marcella Huyghe, Paul Huyghe, Christina
The post 75-jarigen komen

Lees meer »

Moeder (36) van vijf kinderen sterft na val van trap: “Urenlang heb ik haar hand vastgehouden, maar ze werd niet meer wakker”

De 36-jarige Tiffany, mama van vijf kinderen, is gestorven na een lelijke val van de trap. Ze lag nog tien dagen in coma, maar overleed zondag aan haar verwondingen. Haar moeder is kapot van verdriet. Zij verloor haar tweede dochter. “Urenlang heb ik haar hand vastgehouden en haar gesmeekt om te vechten. Maar toen kon ze me al niet meer

Lees meer »

Duurdere dienstencheques, geen godsdienstvakken meer en geschrapte jobbonus: zo wil de Vlaamse regering haar plannen financieren

Er komt een wegenvignet, afzonderlijke godsdienstvakken verdwijnen in het gemeenschapsonderwijs en de prijs van de dienstencheques gaat omhoog. Dat heeft kersvers Vlaams minister van Begroting en Financiën Ben Weyts (N-VA) gezegd in een persconferentie over het zogeheten centenboekje, de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. "Maar in de eerste plaats besparen we bij onszelf, bij de overheid", klinkt het.

Lees meer »

Vorige burgemeester van Meulebeke niet opgezet met uitspraken huidige burgervader: “Ik heb me met niets gemoeid”

Daniël Vanpoucke, de gewezen burgemeester van Meulebeke die eerder deze week tekst en uitleg gaf bij zijn flyercampagne om voor de CD&V -Lijst voor de burger van Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze te stemmen, is niet opgezet met de reactie van huidig Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst in dat artikel. “Ik voel me genoodzaakt te reageren op een aantal onwaarheden”, klinkt het.<br

Lees meer »