Jagers uit het Waasland, onder wie Fernand Huts, kwaad om jachtverbod op kleinwild: “Waar is de redelijkheid naartoe?”

Een groep jagers uit het Waasland is kwaad omdat ze vanaf de start van het jachtseizoen op 15 oktober, tot en met 31 augustus volgend jaar, niet mogen jagen op kleinwild in de WBE (wildbeheereenheid) Waasland. Vlaanderen heeft er een tijdelijk jachtverbod afgekondigd omdat één van de jagers van de groep betrapt is op het illegaal kweken van een 40-tal fazanten."Het verbod is conform de wet", klinkt het bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB). "Het overstijgt alle redelijkheid", reageert ondernemer en jager Fernand Huts uit Beveren, die eigenaar is van 2.000 hectare jachtgebied in de WBE. "Een hele landelijke gemeenschap is door de beslissing getroffen".

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »