“Ik bevestig dat ik vertrek”: Primoz Roglic verlaat met zekerheid Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe meldt zich

Primoz Roglic (33) vertrekt bij Jumbo-Visma ondanks zijn nog twee jaar doorlopend contract. Dat bevestigde de Sloveen voor de start van de Giro dell’Emilia, die hij op indrukwekkende wijze won. Na het Italiaanse luik, met volgende week nog de Ronde van Lombarijde, geeft de Sloveen meer details vrij. Naast Movistar, waar Roglic naar op weg leek, heeft nu ook Bora-Hansgrohe zich gemeld.

Meer krantenkoppen in België

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »