IHK start met nieuwe studierichting

Het nieuwe dienstencentrum in de Kortrijksestraat opende de deuren en komt ten volle tot ontplooiing. In het Instituut der Heilige Kindsheid (IHK) startten ze een nieuwe studierichting rond gezondheidszorg. Zowel Directeur Jo Willemyns en zijn team van het IHK als Renaat Lemey en het team van het woonzorgcentrum kijken uit naar een mooie samenwerking.

Jo Willemyns: “Met de start van de richting gezondheidszorg was het uitkijken hoe wij aan de leerlingen een meerwaarde konden bieden. De kans lag voor het grijpen in het Dienstencentrum BEN. Er bloeit iets moois en te midden van de ouderen zullen onze leerlingen hier lessen kunnen krijgen”, opent directeur Willemyns.

“Twaalf leerlingen startten in het IHK met deze nieuwe richting. Deze opleiding opent de weg om hoger onderwijs aan te vatten. Maar er is na het zesde jaar eveneens de kans dat ze een plaats vinden op de arbeidsmarkt als zorgkundige. “De nood blijkt alvast uit de contacten die wij als school hadden met de woonzorgsector en het AZ Delta”, aldus Willemyns.

Leerkrachten

Om de nieuwe richting op te starten, werd op school een zorglokaal voor de lessen ingericht en trommelde men ervaren leerkrachten op. “We kozen voor leerkrachten met ervaring in het werkveld en ondanks het lerarentekort is dit vlot gelukt. Velen onder hen zochten een nieuwe uitdaging”, luidt het hier.

Gedurende vier uur per week krijgen de leerlingen scholing in het nieuwe dienstencentrum. Ook voor de leerlingen is er scholing in het dienstencentrum.

Dit worden twee uren zorg en twee uren maatschappij en welzijn. Zo volgt na de theorie de praktijk tijdens de inleefmomenten bij de ouderen. Zo worden de jongeren langzaam voorbereid op een eerste stageperiode die op het menu staat in januari van volgend jaar. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking en het koppelen van lessen in het WZC aan de theorie een meerwaarde zal zijn om de verwachtingen van het werkveld in te lossen”, besluiten Jo Willemyns en Renaat Lemey. (JM)

The post IHK start met nieuwe studierichting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »