Goud voor Gilbert Weyne en Lucrèce Vandewalle

Gilbert Weyne en Lucrèce Vandewalle uit de Stavelestraat zijn een gouden echtpaar.

Gilbert (72) is van Merkem afkomstig, Lucrèce (78) groeide op in de Stavelestraat in Leisele. Het koppel leerde elkaar kennen tijdens het uitgaan op zondagavond in zaal ’t Munchenhof en trouwde op 22 september 1973.

“We zijn gaan wonen op de ouderlijke hoeve van Lucrèce”, vertelt Gilbert die zelf ook boerenzoon is. “En we zijn eigenlijk nooit gestopt met boeren. Vroeger hadden we varkens en melkkoeien, nu niet meer. We hebben nog altijd 14 koeien en ik bewerk nog altijd het land. Voor mijn plezier melk ik nog elke dag twee koeien. De verse melk is voor onszelf en de kinderen, en overschotten gaan naar de kalfjes. Waarom stoppen als je je goed voelt en het werk nog graag doet”, glimlacht Gilbert. “Het is niet om te stoefen, maar Gilbert heeft altijd schone vruchten gehad”, komt Lucrèce tussen. “Hij is een landbouwer in hart en nieren. Wij wonen hier in het paradijs, in de stilte en de rust, tussen de vruchten der aarde, bloemen en zelfgekweekte groenten. Al wat hier op tafel komt, is zelf gekweekt. Gezonder kan niet. Zelfs de bloemen op de tafels in de feestzaal waren dahlia’s uit onze eigen tuin.”

Zonen

Gilbert en Lucrèce hebben twee zonen: Kris die met echtgenote Nancy Goemaere en hun dochters Kiara en Yalenka in Gijverinkhove woont en Nico die met Stefanie Snauwaert en hun kinderen Tibo en Tiana in Reninge woont. Het koppel is lid van Okra Leisele. “Is er iets wat ons interesseert, dan gaan we daar naartoe”, zegt Lucrèce. “Maar we zijn even graag thuis.”

Dit sympathieke koppel ontving het voltallige schepencollege met gelukwensen en kreeg 125 euro aan Alverbons namens het gemeentebestuur. (AB)

The post Goud voor Gilbert Weyne en Lucrèce Vandewalle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »