Buurtbewoners planten nieuwe bloemen en planten aan in Vuurtorenwijk

Bewoner Johan Verbraecken van de Vuurtorenwijk in Oostende diende vorig jaar een idee in voor Wijkprikkels. Hij vond dat er meer bloemen mochten zijn in zijn buurt. Samen met enkele lokale organisaties werd zijn wens zaterdag in de praktijk omgezet.

Johan woont op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in de Vingerlingenstraat. Hij kijkt uit op de plantvakken die er staan, maar vond dat het eigenlijk aan kleur ontbrak in zijn straat. Hij waagde daarom zijn kans en diende een project in voor Wijkprikkels, een initiatief van de stad om de buurten op te waarderen en mensen samen te brengen. “De bakken zijn uitgekuist geweest, er werden nieuwe grasmatten aangelegd en extra bloembakken. De bedoeling is om hier een gezellige groene hoek van te maken met een babbelbank waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, zegt schepen Maxim Donck. Zaterdag was er een plantdag samen met het Familiesalon en Arktos. De kinderen uit de buurt werden uitgenodigd om mee de handen uit de mouwen te steken. “Ze konden hier ook nog bloempotten beschilderen en een pannenkoek eten om de buurt samen te brengen en op te waarderen”, vertelt Hanne Hosten van Woonsprong.

Johan is alvast opgetogen met het initiatief. “Het groen dat er was had zijn beste tijd gehad, ik vond dat er wel wat meer kleur mocht komen. Ik ben heel blij dat mijn project uitgekozen werd. De bloemen en planten werden nu gekozen samen met de groendienst. Het is nu wachten tot volgend jaar om het resultaat van ons werk te bewonderen.”

The post Buurtbewoners planten nieuwe bloemen en planten aan in Vuurtorenwijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »