Woonzorgcentrum Blijvelde organiseert job-take-over: “Respect doen groeien”

Vzw Blijvelde is veel meer dan zomaar een woonzorgcentrum. De organisatie is een vertrouwde partner in de zorg en ondersteuning van alle mogelijke gebruikers. Het totaalpakket aan diverse woon- en zorgvormen biedt een antwoord op alle noden van de doelgroepen: de buurt, senioren, personen met behoefte aan zorg of ondersteuning, onder het motto ‘met respect voor jou’.

“Om uiting te geven aan onze missie en visie, zijn er in ons woonzorgcentrum verschillende werkgroepen aan de slag”, aldus Isabelle Dejaegher, die eindverantwoordelijke is van het centrum voor dagverzorging. “De werkgroep kernwaarden wil het jaar 2023 afsluiten met een heel origineel project, met name een job-take-over. Dit project loopt nog tot en met vrijdag 15 december. Alle collega’s kregen de kans om een top drie samen te stellen waarin ze voor één dag de job van een collega overnemen of ermee samenwerken. Zo kan een verpleger een dagje als technisch medewerker aan de slag, komt een onthaalmedewerker in de poetsdienst terecht, neemt een zorgkundige een dag de stoel in van de algemeen directeur. Op die manier kan het respect voor elkaar, op de werkvloer, enkel maar groeien. Het enthousiasme is heel groot.”

Respect

“Algemeen directeur Gerdy Desmedt en campusdirecteur Petra Beuckelaere zetten volop hun schouders onder dit project. Burgemeester Karolien Damman en schepen van Sociale Zaken Christine Logghe boden zelf aan om mee te gaan in deze job-take-over. Er gebeurde al heel veel wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven op de werkvloer. Met respect behandeld worden, is belangrijker dan erkenning of waardering krijgen. Het zorgt voor een beter gevoel van welzijn. Succes voor respect zit in wisselwerking. We zijn er stellig van overtuigd dat het opzet van deze job-take-over ongetwijfeld zal bijdragen tot het vergroten van respect op onze werkvloer”, aldus Isabelle Dejaegher, die tevens trekker is van de werkgroep kernwaarden in woonzorgcentrum Blijvelde.

Wie nader kennis wil maken met campus Blijvelde kan dat op zaterdag 14 oktober van 13 tot 17 uur .

The post Woonzorgcentrum Blijvelde organiseert job-take-over: “Respect doen groeien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het is vervangen of verliezen”: Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Verkoop H&M valt tegen door slechte weer, aandeel krijgt klappen

Modeketen H&M heeft donderdag een waarschuwing uitgestuurd voor tegenvallende verkopen in juni als gevolg van het wisselvallige weer dat veel shoppers thuis houdt. Het Zweedse budgetmerk zegt ook dat het moeilijker wordt om zijn winstdoelstelling te halen. Het aandeel zakte tot 15 procent op de beurs in Stockholm.

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »