Theatercafé brengt een lach en een traan in Bar Provisoir

Een avondje toneel aan de comptoir van Bar Provisoir in Torhout. Op woensdag 4 oktober om 20 uur wordt de foyer van het cultuurcentrum de Brouckere omgetoverd tot een heus theatercafé. Vier acteurs en twee muzikanten brengen de voorstelling Guido, een stuk met een lach en een traan. Maar toch vooral met een lach.

Narcist in hoofdrol

Centraal in de opvoering staan Dieter Van Iseghem en Lore Vanbesien, in het echt een koppel en dit keer ook op scène een paar. Ze wonen in Lichtervelde, maar Lore is oorspronkelijk afkomstig uit Torhout.

Dieter speelt de gerant van de plaatselijke kantine, Funny Vandevelde. Die is op z’n zachtst gezegd een tikkeltje zelfingenomen. Of juister verwoord: een regelrechte narcist. Zijn vrouw Paloma mag wel iets zeggen, maar liefst alleen als hij daar de toestemming voor geeft.

Funny is in zijn nopjes, want hij heeft een optreden kunnen regelen door de bekende artiest Guido, de zanger met een stem als een nachtegaal. Guido zal zich laten begeleiden door het orkestje De Drie Broers, met de muzikanten Jan Denolf uit Torhout en Ivan Lagae uit Lichtervelde. Normaal gezien musiceert ook Dieter met hen mee, maar dit keer heeft hij het te druk met de narcist uit te hangen. Acteren ook in het stuk: Judith Bruneel uit Lichtervelde en Sofie Sinnaeve uit Aartrijke.

Acteren en ook zingen

Guido is geschreven door Ruben Bruneel uit Brugge, die de regie voor zijn rekening neemt. De voorstelling duurt zo’n 75 minuten, zonder pauze. De vier acteurs zingen ook en het publiek zal al eens een liedje mogen meekwelen. Het onderliggende thema mag dan schrijnend zijn – narcisten zijn geen aangename mensen – de sfeer in het café zit er bij momenten goed in.

De tickets kosten 12 euro en zijn te koop via het cultuurcentrum de Brouckere, www.ccdebrouckere.be Info: Lore Vanbesien, 0478 83 09 02, [email protected].

The post Theatercafé brengt een lach en een traan in Bar Provisoir is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »