Spannende strijd aan de gang in Kuurne tussen de zeven Kandidaten Koning Ezel

Op zaterdagmiddag 30 september worden de zeven kandidaten die Koning Ezel willen worden, tijdens de Ezelsfeesten onderworpen aan verschillende theoretische – en praktische proeven. Het werd alvast een spannende en opwindende namiddag vol uitdagingen en teamwork.

Een van de eerste praktische proeven waar de kandidaten mee te maken kregen, was het vullen van bekertjes met water en deze vervolgens veilig naar de overkant brengen. Dit moest echter wel gebeuren terwijl de kandidaat Koning Ezel en zijn team op skilatten liepen. Het vereiste niet alleen balans en coördinatie, maar ook goede communicatie binnen het team. Het was trouwens geweldig om te zien hoe creatief de teams waren in hun benadering van deze uitdaging.

Teleurstelling

De grootste pechvogels in deze proef was echter Team Angelo. “Toen we van start wouden gaan op de skilatten moeten we wat bruusk geweest zijn, waardoor de linten die verbonden waren aan de latten knakten. Daardoor kwam mijn ganse team met een ferme smak tegen de grond terecht en zagen we zo onze overwinningskansen voor deze proef sterk afnemen”, reageert een teleurgestelde Angelo van Thournout.

“Ik had nochtans het systeem bedacht om als commando links/rechts te zeggen tegen mijn teamleden, maar het mocht niet baten. Het was echt balen toen de linten waarin onze voeten zaten knakten. Zelf ben ik competitief ingesteld, maar dit is echt tegenslag hebben! Toch wil ik er de goede moed inhouden en nog steeds voor de titel van Koning Ezel gaan.”

Een andere proef die de kandidaten kregen voorgeschoteld was een ballon te doorprikken vanop vier meter afstand met behulp van een zelfgemaakte constructie waarop zich een naald bevond. Deze proef testte niet alleen de precisie van de kandidaten, maar ook hun vermogen om snel problemen op te lossen en samen te werken om tot een goed resultaat te komen.

Een van de meest uitdagende proeven was er eentje waarbij de kandidaat Koning Ezel werd geblinddoekt en een parcours diende over te steken die bezaaid stond met flesjes. De kandidaten moesten zich daarbij laten begeleiden door aanwijzingen die ze kregen van hun teamleden om veilig naar de overkant te komen. Dit vereiste vertrouwen en een sterke communicatie tussen de teamleden. Het was indrukwekkend om te zien hoe ze op elkaar vertrouwden en elkaar ondersteunden tijdens deze uitdagende test.

Praten over een voorwerp dat je pas kent nadat je het uit de zak hebt gehaald

Als rode draad tussen al deze praktische proeven diende kandidaat per kandidaat ook nog een ander spel te doen die hen testte om te zien of de kandidaten erin slaagde om enkele minuten te praten over een voorwerp dat ze pas zouden ontdekken nadat ze het uit een zak hadden gehaald.

Deze proef testte alvast het improvisatievermogen en vermogen om spontaan te reageren op onbekende situaties van de kandidaten. Sommige kandidaten toonden alvast tijdens deze proef hoe vindingrijk ze waren, anderen betrokken er dan weer het publiek bij.

Voorlopige tussenstand

Na al deze spannende proeven is het nu afwachten wie uiteindelijk tot Koning Ezel gekroond zal worden. De tussenstand om 20 uur zag er als volgt uit: Op kop Team Brent Gheysen, gevolgd op een verdienstelijke tweede plaats door team Kevin Bonte. De top drie wordt voorlopig afgesloten door Team Michiel Bonte. Om middernacht pas zullen we weten wie uiteindelijk deze prestigieuze titel mag dragen.

(BRU)

The post Spannende strijd aan de gang in Kuurne tussen de zeven Kandidaten Koning Ezel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »