‘Shutdown’ in VS lijkt afgewend: Democraten steunen wetsvoorstel van Republikeinen

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag een noodbegroting goedgekeurd. Als nu ook de Senaat groen licht geeft, is een ‘shutdown’ afgewend.

Meer krantenkoppen in België

Danny werd doodgeschoten door zijn liefdesrivaal, op aansturen van zijn vriendin: “Hij begreep me verkeerd. Met ‘afmaken’ bedoelde ik niet ‘vermoorden’”

Tom V.E. (27) en Annik ‘Nikki’ J. (33) staan in 2007 in Antwerpen terecht voor de moord op Nikki’s partner, de 31-jarige Danny Van Aelst. De twee vormden een geheim liefdespaar en smeedden samen het plan om “de man te veel” uit de weg te ruimen. Al zal J. dat mordicus blijven ontkennen. Maar niet op de meest geloofwaardige manier.

Lees meer »

Alweer tegenslag voor Ineos: chemiebedrijf verliest vergunning voor fabriek in Geel, die 375 mensen tewerkstelt

De fabriek Ineos Aromatics, die op het grondgebied van Geel en Laakdal ligt, heeft plots geen vergunning meer. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft die vernietigd omdat de fabriek te veel kobalt zou lozen in de Grote Nete. De Vlaamse regering onderzoekt nu wat de gevolgen zijn van het arrest. Maar Ineos zegt wel dat de fabriek voorlopig open kan blijven.

Lees meer »

Colombiaanse stad eist slavernij-excuses van prins Harry

De Colombiaanse stad San Basilio de Palenque wil dat prins Harry (39) excuses aanbiedt voor het slavernijverleden. Dat meldt de Britse krant ‘The Telegraph’. De Britse prins en zijn vrouw Meghan Markle (43) brachten zaterdag een bezoek aan de stad die is gesticht door gevluchte tot slaaf gemaakte mensen.

Lees meer »

Niet altijd zo stoïcijns: wachter bij Buckingham Palace glijdt uit en valt terwijl toeristen hem filmen

De Royal Guards die de wacht bij Buckingham Palace optrekken, hebben de reputatie van enorm stoïcijns te zijn. De elitesoldaten staan bijna zonder te bewegen voor het koninklijk paleis en kwijten zich met een strak gezicht aan hun taak. Maar het zijn ook gewoon mensen, uiteraard. Zoals de wachter in bovenstaande video, die afgelopen zondag gefilmd werd door enkele toeristen.

Lees meer »

Rob en Billy bouwen zorgwoning voor mama Nadine in hun tuin: “Bij de stadsdienst zeiden ze: hier nog niet meegemaakt”

“Het was niet eenvoudig, want er bleek hier nog geen voorbeeld voorhanden.” Rob Jonckheere (44) en zijn partner Billy Loix (43) bouwden in hun tuin in Oostende een indrukwekkende zorgwoning voor Nadine Deketelaere (73), de moeder van Rob. Een win-winoplossing waar weliswaar wat werk aan was, noemen zij het. “Ik woon zelfstandig, maar met een gerust hart”, zegt Nadine.

Lees meer »

Moeder van Shannen Doherty zet haar podcast voort als eerbetoon: “Ik ben haar niet, maar dit is wat ze wilde”

In haar podcast ‘Let’s Be Clear’ liet wijlen Shannen Doherty zich van haar meest openhartige kant zien. Ze vertelde onder meer over haar strijd tegen kanker en de scheiding van haar man, Kurt Iswarienko. Rosa Doherty, de moeder van de overleden actrice, wil niet dat het project van haar dochter verloren gaat en zal de podcast nu voortzetten als eerbetoon.

Lees meer »

“Ouders hebben wel wat centen over voor een mooie drinkbus of gepimpte brooddoos”: stormloop op schoolspullen Camille, maar zijn ze ook duurder?

Popprinses Camille ruilt dit schooljaar la vie en rose in voor een collectie in zacht hemelsblauw en dat zullen jonge ouders geweten hebben. Of boterhammen uit een brooddoos met de foto van Camille in haar nieuwste prinsessenjurk beter smaken, zullen we nooit weten, maar we gingen wel na of je je blauw betaalt aan de nieuwe back to school-collectie van

Lees meer »