Scouts CASA tijdelijk naar Oostduinkerke-Dorp

Scouts CASA is het nieuwe scoutsjaar begonnen op de weide tegenover de gemeenteschool van Oostduinkerke. Door de bouw van haar nieuwe lokaal moest de snel groeiende jeugdbeweging tijdelijk een andere oplossing zoeken om activiteiten te organiseren.

Samen met de gemeente Koksijde is de scoutsgroep al een tijd in overleg voor de bouw van het nieuwe scoutslokaal op de locatie in de Duinparklaan. Door de snel stijgende prijzen en de coronacrisis heeft de start ervan wat vertraging opgelopen.

“Dat is echter een tijdelijke oplossing”, benadrukt Gert Taverne van de Werkgroep Nieuw Lokaal van de scouts. “We hopen na de bouw snel terug te keren naar onze vertrouwde locatie. Het overleg met de gemeente is constructief. Het is geen gemakkelijke opgave om een gebouw neer te planten voor een snelgroeiende vereniging als onze scouts. De afgelopen vijf jaar is het ledenaantal meer dan verdubbeld, en we merken nog altijd een erg grote interesse bij de jeugd van Oostduinkerke, zelfs tot ver daarbuiten. Bij regenweer en voor sanitair kunnen we terecht in de gemeenteschool en de sporthal. Onze activiteiten vinden plaats op een weide achter het Grinta Vitality Lab.”

Klaar voor de sloop

“We hebben fantastische jaren beleefd in de Duinparklaan, maar dat gebouw voldoet niet langer aan de vereisten voor een jeugdlokaal. De elektriciteit en isolatie zijn verre van conform, er was insijpelend vocht, ongedierte… Het pand is klaar voor de sloophamer. We zijn heel blij dat de gemeente ons de kans en mogelijkheden biedt om samen een nieuwe thuis te creëren voor onze 250 leden.”

De bouw van het nieuwe lokaal begint binnenkort. De gemeente doet daarvoor een beroep op de architectenbureaus ARK-Architecten uit Dilbeek en SILO-architectenatelier uit Oostduinkerke. Zij ontwierpen een lokaal met een capaciteit van 250 leden. Het bestaat uit twee verdiepingen en is ruim dubbel zo groot als het huidige lokaal.

Duurzaam en te huur

“Er is gekozen voor duurzame materialen, waardoor onze jeugdbeweging ook groener kan zijn”, aldus Gert Taverne. “Het lokaal wordt op een andere manier op het terrein geplaatst, om ook de overlast voor de buren tot een minimum te herleiden. De architecten kozen voor een afwerking in hout en beton. De kleuren van Oostduinkerke, en van onze scouts, keren overal terug in het ontwerp. Voor het ontwerp werd uitgegaan van themaruimtes. Elk lokaal is multifunctioneel. Kleine verenigingen kunnen ons lokaal huren, voor een weekend of midweek aan de kust. In samenwerking met de Jeugdherberg, de buren en de lokale handelaars willen we die verhuur zo vlot mogelijk laten verlopen.”

The post Scouts CASA tijdelijk naar Oostduinkerke-Dorp is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »