Sanne Vantomme wordt lijsttrekker van N-VA in Wervik

Sanne Vantomme (49) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar de lijsttrekker van N-VA in Wervik. Momenteel is hij fractieleider en partijvoorzitter. De ambulante fruit- en groentenhandelaar zetelt al maar liefst 28 (!) jaar in de gemeenteraad. Niemand doet momenteel beter.

“We gaan voor een volledige lijst met dus 25 kandidaten”, zegt Sanne. “We willen ook verjonging en kandidaten die alle leeftijden en lagen van de bevolking vertegenwoordigen. Jari Denorme en ikzelf zijn gemandateerd om besprekingen met kandidaten te voeren.”

“De tweede plaats moet sowieso een vrouw zijn en dat staan nog open. Ook de plaats van lijstduwer. Jari Denorme zal een prominente rol spelen. Het is de bedoeling dat hij net zoals de vorige keer op de derde plaats staat, maar dat moet door het partijbestuur nog worden bestendigd.”

Opnieuw mee besturen

Gastspreker vrijdagavond was Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele die ondanks zijn aanwezigheid in De Afspraak toch nog zijn partijgenoten vervoegde. Opmerkelijk was de delegatie van het Vlaams Belang. Iedereen was welkom.

N-VA telt momenteel in de gemeenteraad drie zetels en zetelt in de oppositie. Het is alvast de ambitie om terug mee te besturen. “Er wordt te weinig geluisterd naar de bevolking”, aldus de steeds goedlachse lijsttrekker die voor de jarenlang steun zijn echtgenote Katrien Forrez verrastte met een mooie bloemenruiker.

The post Sanne Vantomme wordt lijsttrekker van N-VA in Wervik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

“De geruchten over je bezoek aan Moskou kunnen niet waar zijn, toch?”: Viktor Orbán lijkt op weg naar Vladimir Poetin

Volgens verschillende bronnen is de Hongaarse premier Viktor Orbán onderweg naar Moskou voor overleg met de Russische president Vladimir Poetin. Ook aftredend voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en premier van Polen Donald Tusk hinten daarop op Twitter. Orbán, die met Hongarije sinds 1 juli voorzitter is van de Raad van de Europese Unie, is binnen de EU de

Lees meer »