Rusland viert één jaar annexatie van vier Oekraïense regio’s: “Bezette gebieden willen bij Rusland horen”

Met een concert op het Rode Plein in Moskou heeft Rusland de eerste verjaardag van de annexatie van vier Oekraïense regio’s gevierd. In een videoboodschap zei president Vladimir Poetin dat de inwoners van de bezette gebieden aangeven "dat ze bij Rusland willen horen."

Meer krantenkoppen in België

“Ik blijf er heel rustig bij”: Kompany in debuutmatch voor Bayern al na kwartiertje klaar met tweedeklasser

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »

Weer een inbraak bij café De Gouden Aap op Vlasmarkt: “Je voelt je machteloos”

In het weekend van 6 juli werden verschillende horecazaken geteisterd door inbraken. Enkele weken later, 17 augustus om 6 uur ’s ochtends, wordt De Gouden Aap op Vlasmarkt voor een vierde keer – op minder dan een jaar tijd! – het slachtoffer van diefstal. “Via het smalle verluchtingsrooster aan de buitenkant kwam de dief binnen”, legt Xander Beeckman (25) uit.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste bergrit bezig, Van Aert maakt zich geen illusies: “99% zeker dat ik rode trui straks kwijt ben”

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »

Zaakvoerder van La Fiducia plant terugkeer naar Gits: “Ik voel aan mijn lichaam dat twee winkels runnen te zwaar is”

Nele Tampere van kledingzaak en schoonheidssalon La Fiducia, die zowel in Gits als in Pittem een vestiging heeft, doet de zaak in Pittem van de hand om zich volledig te kunnen focussen op de oorspronkelijke zaak in Gits. Ze benadrukt dat de winkel open blijft tot er een koper is en hoopt straks de Piitemnaars in Gits te kunnen verwelkomen.

Lees meer »