Proefproject voor drijvend zonnepanelenpark op de Put in Nieuwkapelle loopt vertraging op

Het proefproject voor een drijvend zonnepanelenpark op de Put in Nieuwkapelle, bij Diksmuide, loopt vertraging op. Er is nog geen externe partner gevonden om het project te realiseren. Dat laat De Watergroep weten.

De Watergroep kreeg begin vorig jaar groen licht om een drijvend zonnepanelenpark van 2 hectare te bouwen op de Put van Nieuwkapelle. Op de oevers van deze grote vijver staan al enkele windmolens van Beauvent. Maar nu zou ook de helft van de vijver bedekt worden met zonnepanelen.

“Het gaat om een grote constructie, die in het midden van de vijver zal drijven”, klonk het toen bij schepen van Energie, Marc Deprez (Idee Diksmuide). “We vinden het als stad belangrijk om in alternatieve energie te voorzien, zeker naar de toekomst toe. Met die drijvende zonnepanelen kunnen we energie opwekken voor 530 gezinnen. Alle randen van de vijver blijven wel volledig vrij. Zo kunnen vissers en andere recreanten de vijver nog gebruiken.”

Externe partner

Het was de bedoeling dat de zonnepanelen er eind dit jaar zouden liggen, maar het project loopt vertraging op. “De plannen om de drijvende zonnepanelen te plaatsen zijn er nog altijd, maar we zijn nog altijd op zoek naar een externe partner voor de realisatie”, laat De Watergroep weten. “Daardoor is er wat vertraging in het project en in samenspraak met Stad Diksmuide zullen we dat verder opnemen. De realisatie, die dit najaar gepland stond, is dus niet meer mogelijk.”

Ook schepen Marc Deprez bevestigt dat het project vertraging oploopt. “Het dossier voor de drijvende zonnepanelen op de Put van Nieuwkapelle staat momenteel ‘on hold’. De Watergroep had een firma onder de arm genomen voor de uitvoering en het runnen, maar een andere firma vecht nu de gunning aan.” (DM)

The post Proefproject voor drijvend zonnepanelenpark op de Put in Nieuwkapelle loopt vertraging op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »