Patrick Lefevere bevestigt gesprekken met Jumbo-Visma: “Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn”

Patrick Lefevere, de CEO van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in de krant Het Nieuwsblad de fusiegesprekken met Jumbo-Visma bevestigd. “Dit mag niet meer blijven aanslepen”, gaf hij aan. “Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn.”

Vorige zondag bracht WielerFlits voor het eerst naar buiten dat er onderhandelingen plaatsvonden tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. Na een weekje speculeren heeft Patrick Lefevere, de sterke man van de Wolfpack, voor het eerst gereageerd.

Lefevere bevestigt

“Er is voor de Tour een ontmoeting geweest tussen Zdenek Bakala (die tachtig procent van de aandelen van Soudal Quick-Step bezit, red.) en Robert van der Wallen (Nederlandse miljardair die zetelt in de Raad van Commissarissen van Jumbo-Visma, red.)”, legde Lefevere uit. “Intussen speelde ook de onvrede over onze ploeg, die zogezegd niet goed genoeg functioneerde. In dat kader sprak Patrick Evenepoel ook één op één met Bakala, hoogst uitzonderlijk voor een rennersmakelaar.”

Lefevere zelf kwam op de voorlaatste dag van de Tour bij de gesprekken. “Tot mijn verrassing arriveerde ook Richard Plugge (CEO van Jumbo-Visma, red.) daar”, aldus Lefevere. “Daarna is er wat tijd over gegaan. Ik heb er Quick-Step en Soudal bij betrokken. Richard is bij Visma langsgegaan. Tot er op een bepaald moment een ‘letter of intent’ is getekend om samen te gaan. Dan is het te lang blijven aanslepen. Dit mag geen drie dagen meer duren. Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn.”

Komst Amazon kan ‘gamechanger’ zijn

Lefevere zou in de nieuwe ploeg een bestuursfunctie opnemen in de Raad van Commissarissen. Richard Plugge zou als CEO de nieuwe ploeg leiden.

De (mogelijke) komst van Amazon als nieuwe partner van Jumbo-Visma kan wel een opdoffer zijn voor de fusieplannen. “Dat is niet leuk”, gaf Lefevere toe. “Blijkbaar is aan Nederlandse zijde één en ander in een stroomversnelling gekomen. Ik heb er geen zicht op in welke hoedanigheid Amazon daar aan boord komt. Feit is: met drie partijen – Soudal, Quick-Step en Visma – kan iedereen ‘verhoudingsgewijs’ zijn plaats vinden. Met Amazon als vierde partij lukt dat niet meer. Dit kan een ‘gamechanger’ zijn.”

De fusie lijkt ook een moeilijk verhaal te worden voor Remco Evenepoel, die plots in dezelfde ploeg komt te rijden als tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard. “Het is uiteraard de bedoeling dat hij aan boord blijft”, stelde Lefevere. “Ik heb de mensen van Jumbo-Visma gevraagd met hem te praten, wat ondertussen ook is gebeurd.”

The post Patrick Lefevere bevestigt gesprekken met Jumbo-Visma: “Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

23 graden aan de kust vandaag: Kwik gaat verder de hoogte in

Na een vrijwel helder begin van de dag, krijgen we in de loop van dinsdag stapelwolken, maar het blijft meestal zonnig. Aan de kust is het de hele dag zonnig. Het wordt nog warmer, bij maxima van 23 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot 27 of 28 graden in Laag- en Midden-België. Dat voorspelt het KMI.<br

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »