Operatie Proper levert Wevelgemse scholen en Chiro Okido 4.950 euro op

Operatie Proper wil via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maken om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Steeds meer scholen gaan de uitdaging aan en worden daarvoor beloond. Dit jaar nam met Chiro Okido voor het eerst ook een jeugdvereniging deel.

Jaarlijks organiseert Mooimakers – het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten – een actie bij scholen en verenigingen. Via een beloningssysteem worden die aangemoedigd om concrete acties op touw te zetten om zwerfvuil tegen te gaan. Bijvoorbeeld door actief zwerfvuil op te ruimen, of geen wegwerpflesjes meer te gebruiken, of enkel nog brood- en fruitdozen toe te laten. Heel wat van die actiepunten zitten al vervat in de MOS-werking die de scholen al jaren promoten.

Per uitgevoerd actiepunt krijgen ze een financieel duwtje in de rug. Dat kan oplopen tot 975 euro per jaar. In 2021 nam De Waterlelie als eerste de handschoen op. Vorig schooljaar deden al twee scholen mee. Dit jaar waren het er drie keer zoveel, en voor het eerst presenteerde zich ook een jeugdbeweging. Er is met andere woorden een groeiende interesse.

Vijf op zes

“Vijf van de zes deelnemende scholen haalden hun doel”, aldus schepen van Leefmilieu Stijn Tant. “De Waterlelie, De Levensboom, De Wijnbergschool, GBS Wevelgem en de Posthoornschool. En met Chiro Okido Gullegem nam voor de eerste keer een Wevelgemse jeugdvereniging deel aan de actie. Allen krijgen ze een mooie beloning voor hun inspanningen.”

“We mochten 4.950 euro ontvangen van Mooimakers. En weer wegschenken aan de zes organisaties. Die verdeling gebeurt op basis van de voltooide actiepunten. De Waterlelie ontvangt 900 euro, De Levensboom krijgt 800 euro. De Wijnbergschool en Chiro Okido Gullegem krijgen elk 775 euro. Voor GBS Wevelgem is dat een cheque van 825 euro, en de Posthoornschool krijgt 875 euro.”

(SL)

The post Operatie Proper levert Wevelgemse scholen en Chiro Okido 4.950 euro op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »