Mariasteen neemt deel aan Open Bedrijvendag: “Vooroordelen wegwerken”

Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag neemt maatwerkbedrijf Mariasteen uit Gits dit jaar weer deel aan de Voka Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober.

“Als maatwerkbedrijf vervullen wij een belangrijke maatschappelijke rol en blijven we het belangrijk vinden dat externen kunnen kennismaken met onze werking. Nog te vaak leeft de perceptie bij mensen dat maatwerkbedrijven vooral instaan voor eenvoudig repetitief werk maar niets is minder waar”, aldus Veroniek Vandenhende.

“Bezoekers aan de Open Bedrijvendag zullen die dag kunnen zien dat onze maatwerkers getalenteerde medewerkers zijn die met een goede begeleiding en aangepaste technologieën, hoogwaardige producten afleveren voor sectoren zoals de treinbouw, automotive, de verlichtingsindustrie en de bouwsector.”

1.095 werknemers

“Wat startte in 1963 als beschutte werkplaats met 25 werknemers is ondertussen uitgegroeid tot een groot maatwerkbedrijf met maar liefst 1.095 werknemers. De lokale opstart in de kelder van het kasteel Dominiek Savio is ondertussen een modern maatwerkbedrijf. We zijn gestart met het maken van orthopedische schoenen maar vandaag hebben we een metaal- en montageafdeling, een houtafdeling en een waaier aan externe diensten. We stellen ook een groot aantal medewerkers tewerk in de horeca.”

“Met onze drie vestigingen in Gits, Roeselare en Tielt bieden we dus veel tewerkstellingskansen aan mensen voor wie het net iets moeilijker is om op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te kunnen. Zo kun je zien hoe onze maatwerkers geholpen worden door bijvoorbeeld een co-bot, dat is een soort derde arm. Technologie en persoonlijke begeleiding zorgen ervoor dat mensen met een beperking er ook in slagen om schitterend werk af te leveren.”

“Wie langskomt op zondag 1 oktober krijgt niet enkel onze productie te zien maar kan ook kennismaken met onze externe diensten zoals de Groendienst, Poetslijn en Schilder & Klus. Bij afsluit trakteren we de bezoekers op een drankje”, besluit Veroniek Vandenhende.

(EVG)

De deuren van Mariasteen in de Bollestraat 21A in Hooglede zijn op zondag 1 oktober geopend van 10 tot 17 uur.

The post Mariasteen neemt deel aan Open Bedrijvendag: “Vooroordelen wegwerken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »