Kortrijk Spurs boekt twee op twee dankzij late comeback tegen Okapi Aalst

Kortrijk Spurs heeft vrijdagavond op de tweede speeldag van de BNXT League, het Belgisch-Nederlands basketbalkampioenschap, een tweede zege geboekt. Dit keer ging Okapi Aalst voor de bijl. Het scorebord gaf aan het einde van de partij 93-89 aan in het voordeel van de Kortrijkzanen.

Okapi Aalst leidde de wedstrijd aan de rust met 51-53 en had de score bij het ingaan van de derde en laatste pauze zelfs opgevoerd tot 70-77. In het laatste kwart schoot Kortrijk helemaal wakker en speelde het een knappe comeback klaar. Het scoorde 23 treffers. Aalst zette er maar 12 tegenover, waardoor het alsnog het deksel op de neus kreeg.

In de stand staat Kortrijk op gelijke hoogte met leider Spirou Charleroi. Ze hebben beide vier punten.

The post Kortrijk Spurs boekt twee op twee dankzij late comeback tegen Okapi Aalst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik was nu beter op ‘het zwarte gat’ voorbereid”: Emma Meesseman pikt zes weken na emotionele Spelen draad weer op met Fenerbahçe

Zes weken bleken voor Emma Meesseman meer dan voldoende om de intense emoties van Parijs 2024 te verteren. Ja, ze houdt een zure nasmaak over aan de Spelen, maar tegelijk genoot de 31-jarige Ieperse ook met volle teugen van het ongekende enthousiasme rond de Belgian Cats. En nu is het alweer tijd om met Fenerbahçe een nieuw hoofdstuk aan te

Lees meer »

BEKIJK. 37.500 toeschouwers, 15 misdienaars en 380 paraplu’s om de hosties droog te houden: alles wat je moet weten over het pausbezoek

Het hing aan een zijden draadje, maar hij komt dan toch: donderdagavond landt de paus op Melsbroek voor een drie dagen durend bezoek aan ons land. Met een bomvolle agenda, en een bomvol Koning Boudewijnstadion. Een gigantische logistieke operatie. Om iedereen een plaats te geven, om z’n veiligheid te garanderen én om de hosties droog te houden.

Lees meer »

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »

Gert Verhulst bijt van zich af na kritiek op ‘40-45’ in Nederland: “Deze productie is van levensbelang voor Studio 100″

Gert Verhulst (56) reageert voor het eerst op de kritiek die de Nederlandse versie van ‘40-45’ na de première kreeg. Het publiek was laaiend enthousiast en de grote kranten daar gaven allemaal vijf sterren, maar het was de Nederlandse historicus Tijmen Dokter die bijzonder kritisch leek achteraf. “Een indrukwekkende show, maar met de geschiedenis wordt een loopje genomen”, meent hij.

Lees meer »

Ook buiten Bosuil liep het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Zware luchtaanvallen op Beiroet, onduidelijkheid over toestand Hezbollah-leider: “Het blijft er erg stil over”

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd en veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Dopingzaak rond Jannik Sinner krijgt staartje: WADA wil één tot twee jaar schorsing voor nummer één van de wereld

Wereldantidopingbureau WADA gaat alsnog in beroep tegen de vrijspraak voor de Italiaanse tennisser Jannik Sinner (23) na een overtreding van de dopingregels. De nummer één van de wereld werd niet gestraft door de International Tennis Integrity Agency (ITIA) hoewel hij in maart tot twee keer toe positief had getest op het verboden middel clostebol.

Lees meer »