Katrien Verfaillie bezingt de liefde in West-Vlaams én Frans

Katrien Verfaillie stelt op vrijdag 6 oktober in het Concertgebouw in Brugge haar nieuwe album Vanuut mien erte voor. De Stavelse componiste, pianiste en nu ook zangeres trekt voluit de muzikale kaart sinds ze tijdens de coronaperiode een hit te pakken had met Kunnik Nemi Na Joen Komn, een West-Vlaams lied op de melodie van Mijn Dorp, bij ons bekend van Wim Sonneveld.

Daaruit volgde het album Gie Zorgt, een gesmaakte ode aan de zorgsector. “Ik heb mijn bestemming gevonden, ik wil voortaan liedjes schrijven en die, samen met mijn pianocomposities, brengen voor een publiek. Het geeft me de kans om naast mijn muzikale ook mijn gevoelige én humoristische kant te laten zien.”

Tranen in de ogen

Haar nieuwste album bevat liedjes over de liefde, in het West-Vlaams én in het Frans. “De West-Vlaamse nummers schreef ik zelf. Het dialect gaat me nu eenmaal het best af om iets op een sappige, geestige manier te vertellen. Het West-Vlaams klinkt ook bijzonder poëtisch.”

“Voor de Franse liedjes zette ik gedichten op muziek, liefdespoëzie van Apollinaire, Marceline Desbordes-Valmore, Rilke… Zelf kon ik het niet mooier zeggen in het Frans. Ik schreef daarvoor composities die ik onder de gezongen tekst speel. Ik heb er lang op geoefend, maar ben heel tevreden met het resultaat.”

De liedjes gaan over de liefde in al haar facetten. “De liefde is universeel. Van hartverscheurend liefdesverdriet tot de grappige kantjes: iedereen herkent zich erin. Soms zie ik mensen tranen in de ogen krijgen, ze voelen waar ik het over heb.”

Katrien zingt niet over zichzelf, al sluipt er wel eens een eigen ervaring in haar teksten. “Ik heb mijn bestemming ook op dat vlak gevonden. Ik heb een gevarieerd liefdesleven achter de rug, en bewaar daaraan alleen maar goeie herinneringen. Ik onthou alleen het mooie van de liefde, daarom zing ik er ook zo graag over.”

(NB)

Vrijdag 6 oktober, 20.30 uur. www.concertgebouw.be

The post Katrien Verfaillie bezingt de liefde in West-Vlaams én Frans is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Mia Vanneste verlaat secretariaat Mandelbloesem

Het einde van elk schooljaar gaat vaak gepaard met enkele afscheidsfeestjes van enkele verdienstelijke mensen die zorgden voor een geolied team. Bij basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke is dit niet anders. Schoolhoofd Ilse Vervaeck ziet alweer een paar sterkhouders vertrekken die ze het liefst in haar team wou houden, maar er is nu eenmaal een tijd van komen en gaan. Voor

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »