Jan Vervaet wint 40ste editie halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’, Ezelsfeesten zijn zo met een knaller gestart

Vrijdag vond in Kuurne een nieuwe editie plaats van de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’. Met een afstand van 21,5 kilometer en maar liefst 507 enthousiaste deelnemers was de 40ste editie alvast weer een schot in de roos.

De halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ is trouwens niet alleen een sportief evenement, maar het is ook het startschot voor de Ezelsfeesten. Ook deze editie daagden opnieuw heel wat toeschouwers op langs de kant van de weg.

Ezelsjogging en aflossingswedstrijd

Voor het startschot van de halve marathon werd gegeven, was het wel eerst nog de beurt aan de deelnemers van de Ezelsjogging. De oproep om minsten 900 deelnemers aan de start te krijgen, werd alvast ruimschoots behaald. Om 18.15 uur gingen alle deelnemers dan ook van start voor een parcours van 2,4 of 6 kilometer. Een uurtje later was het dan de beurt aan de aflossingswedstrijd 7 x 150 meter waaraan 48 leerlingen van de Kuurnse scholen aan deelnamen.

Ondertussen stoomden ook de overige atleten zich al klaar voor hun deelname aan de halve marathon of de jogging. Naast de 507 deelnemers aan de halve marathon daagden ook 148 deelnemers op voor de aflossingskoers.

Laureaten halve marathon

In de halve marathon wist Jan Vervaet de concurrentie achter zich te laten. Hij wist de 21,5 km in een tijd van 1:07:40.1 uur uit te lopen. Tweede werd Ward Van Der Kelen, die finishte in 1:07:46.9 uur. De top drie werd afgesloten bij de mannen door Jonas Versteele. Bij de dames kwam Bianca Serroen als eerste over de aankomstlijn, in een tijd van 1:16:26.5 5 uur, gevolgd op een tweede plaats door Liz Romo. Bij de dames mocht Ann-Sophie Duyck de top drie afsluiten. Snelste Kuurnse ezels van 2023 waren ditmaal Ella Vanpoucke en Emile Vervaeke. (BRU)

The post Jan Vervaet wint 40ste editie halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’, Ezelsfeesten zijn zo met een knaller gestart is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Julifoor in Poperinge officieel geopend

Zaterdagnamiddag 6 juli werd de Julifoor, traditioneel een van de drukst bezochte van de Westhoek, officieel geopend met een rondgang van de Poperingse Harmonie St.-Cecilia. Dat gebeurde in het bijzijn van Spiderman en Ariël, waarmee kindjes maar al te graag op de foto gingen.
The post Julifoor in Poperinge officieel geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »