Gouden jubileum voor Christine en Patrick

Op 7 juli 1973 gaven Christine Decantere (72) en Patrick Libeer (72) elkaar het jawoord. Dat deden ze 50 jaar later nog eens over in de goederenloods in aanwezigheid van dochters An (47) en Els (46) en kleinkinderen Alexander (20), Fabian (17), Marie (10), Rosie (8) en Clarisee (8).

Safari’s

Christine was gedurende 30 jaar verpleegkundige in ziekenhuis Sint-Maarten in Kortrijk, waarvan 20 jaar in de nachtdienst. Die beroepsbezigheid diende ze op 50-jarige leeftijd te stoppen wegens rugproblemen en borstkanker. Patrick was gedurende 37 jaar vertegenwoordiger, later Sales Manager, bij firma Van Marcke. “Dankzij die job hebben wij een groot deel van de wereld kunnen zien”, vertelt Patrick. “We maakten meerdere safari’s, bezochten landen in alle werelddelen behalve Oceanië en gingen met de firma twintig jaar lang skiën.”

Druk sociaal leven

Het gouden koppel uit de Steenbakkerstraat, dat elkaar leerde kennen in 1969 op het Carnavalbal in de Hallen in Kortrijk, heeft nog een druk sociaal leven. Christine houdt van bloemschikken en fietsen en net zoals bij haar man heeft de computer haast geen geheimen voor haar. Patrick onderhoudt dan weer de conditie met fitness en zwemmen. “Vroeger ging ik fietsen, gedurende 25 jaar was ik wielertoerist bij de Trappers. Dat lukt nu niet meer, ondertussen ga ik al 35 jaar naar de fitness in de Lange Munte”, vervolgt hij. “Eerst om er te squashen, na verloop van tijd om te fitnessen. En iedere zondag ga ik zwemmen. Afwisselend schoolslag, crawl en rugslag.” (SL)

The post Gouden jubileum voor Christine en Patrick is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »