Extremisten gijzelen Congres en drijven VS tot bankroet

Vanaf zaterdagnacht mag de Amerikaanse overheid geen geld meer uitgeven of haar personeel betalen. Tegelijk begint tegen Joe Biden een impeachment­onderzoek zonder bewijs. Beide aanfluitingen zijn het werk van een 20-tal radicalen.

Meer krantenkoppen in België

Man met wapen bij golfbaan van Trump heeft niet geschoten

De verdachte die zondag werd opgepakt in het onderzoek naar de vermoedelijke mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet geschoten. Dat heeft de waarnemend directeur van de geheime dienst (Secret Service), verantwoordelijk voor de bescherming van hoge Amerikaanse politieke figuren, Ronald Rowe, maandag gezegd.

Lees meer »

Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde Crevits: “Dit zal ontzettend veel fysieke en mentale inspanningen vragen”

In amper drie weken tijd moet uittredend Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) afscheid nemen van haar beide ouders én schoonvader. Drie zware klappen om op heel korte tijd te verwerken, iets wat volgens Brugs rouwspecialist prof. Manu Keirse zelf voor de meest weerbare mens een haast onmogelijke opdracht is.
The post Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde

Lees meer »

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »